Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 09. 2018. 07:33 >> 07:14

RADULOVIĆ SMATRA

Opozicija da ne insistira samo na izbornim zakonima

Advokat MANS-a Veselin Radulović kazao je da bi opozicija morala da insistira na profesionalizaciji institucija zaduženih za sprovođenje i nadziranje izbornog procesa. On smatra da opozicione partije ne bi trebalo da usmjere pažnju samo na reformu izbornih zakona.

 

"Državna izborna komisija (DIK) i Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) konstituisane su upravo na način koji obezbjeđuje zaštitu interesa vladajuće stranke na štetu interesa zakonitosti. Zato mislim da će njihov sastav i dalje sprečavati sprovođenje zakona bez obzira na kvalitet odredbi koje će eventualno biti usvojene", rekao je Radulović.

On je istakao da se kontrola i sprečavanje brojnih zloupotreba prije izbora i na sami izborni dan moraju obezbijediti na djelotvoran način, a ne samo običnim pokrivanjem funkcija od strane opozicionih partija.

"Mislim da je to minimum koji se mora ispuniti da bi se uopšte moglo govoriti o elementarnim uslovima za slobodne izbore. Sve drugo bilo bi nastavak dosadašnje prakse u kojoj bi izbori bili više rezultat zloupotreba, nego slobodno izražene volje i u kojoj bi opozicija služila kao jedan od argumenata vlasti da je sve sprovedeno po zakonu", kazao je Radulović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније