Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 09. 2018. 13:46 >> 13:28
1

NIKOLIĆ PORUČIO

"Opozicija nikad slabija, DPS nikad jači"

Za državnu politiku Crne Gore i njene ključne protagoniste, Evropska unija je bila i ostala najbolji model za emancipaciju i osavremenjavanje svih naših politika, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

On u izjavi za medije kaže da se valja nadati, da će ti procesi biti plodotvorni i za politike, koje kreira dio poslenika medijskog i nevladinog sektora.

Nikolić navodi da mnoge medijske analize nedavnog intervjua predsjednika države Mila Đukanovića, imaju samo jedan cilj - da nanesu političku štetu vladajućoj stranci i njenom predsjedniku.

“Da se u Crnoj Gori svako može samonazvati analitičarem - bez obzira na obrazovanje, znanje i ozbiljne naučne reference, a uglavnom u nedostatku istih - potvrđuje hiperprodukcija karikaturalnih analiza i tekstova. Kako drugačije nazvati komičnu “intelektualnu” akrobaciju, gdje se stav predsjednika države ‘da je Evropska unija privilegovan partner Crnoj Gori, a da naš evropski put nema alternativu’ , pokušava protumačiti kao upozorenje Evropskoj uniji, da Crna Gora ima alternativu?! Dakle, u jednoj takvoj politikanskoj interpretaciji ima svega, osim zdrave logike. Uz to, neoriginalno je, jer neodoljivo podsjeća na vrijeme kada su medijski manipulatori i njihovi namještenici iz opozicije, sumnjali u iskrenu posvećenost DPS-a i njenog prvog čovjeka, učlanjenju Crne Gore u NATO. Ne manje banalno je i “epohalno otkriće” kako je nezavisnost Crne Gore, projekat privatne države Mila Đukanovića, te da je izjavom kako se povlačio sa državnih funkcija zbog potrebe da se unapređuje insistucionalni razvoj, Đukanović u stvari priznao da namjerno guši institucije?! Da su malo manje ostrašćeni i “naručioci” i “izvršioci”, ne bi tako komično prkosili zdravom razumu, već bi se upitali: može li privatna država da bude članica NATO? Može li država zarobljenih institucija da predvodi proces pridruživanja Evropskoj Uniji?”, poručuje Nikolić.

Poslanik DPS-a kaže i da je jedna od bitnih posljedica tog medijsko/analitičkog “krečenja”, to da opozicija nikad nije bila slabija, a DPS nikad jači.

“Kada sljedeći put požele da napišu nešto što će nazvati “ analizom” ne bi bilo na odmet da imaju na umu činjenicu da se državna politika Mila Đukanovića, u kontinuitetu, potvrđuje na najvažnijim međunarodnim adresama, dakle tamo gdje se ozbiljno prati i analizira. I što je podjednako značajno - od strane onih koji posjeduju znanje, stručnost i kompetencije za ono čime se bave”, zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније