Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

14. 09. 2018. 07:29   >>  07:11

RADULOVIĆ SMATRA

EU pogrešno pristupa Zapadnom Balkanu

Zapadnom Balkanu potrebna je akcija Evropske unije, a ne posjete visokih zvaničnika u junu i julu, odnosno ono što zovem integracioni turizam, rekao je predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović, govoreći na Bledskom strategy skom forumu.

 

Radulović je kazao da je pristup EU Zapadnom Balkanu pogrešan, piše Ppbjeda.

“Njihov pristup je 'ne radite što mi radimo, radite što vam kažemo'. Osjećam dvostruke standarde i hipokriziju. Umorni smo od igrica. Da, znamo da imamo probleme. Ali zar ih nemaju svi? Kažete nam da bi trebalo da dijelimo evropske vrijednosti. Slažem se, ali u mojoj zemlji i u drugim zemljama Zapadnog Balkana mogu da kažem da dijelimo ove vrijednosti. Ali nisam siguran da neke od evropskih zemalja dijele ove vrijednosti”, rekao je Radulović, prenijela je Pobjeda.

Sve vlade u regionu su proevropski orijentisane, dodaje on, ali se pita da li se za EU može reći isto.

“Da li su sve vlade zemalja članica proevropski orijentisane? Nisam siguran. Postoje vlade u kojima sjede neonacisti. Neću ih pominjati imenom, ali svi znate šta se dešava u pojedinim zemljama. Da li su one dobar primjer? Nisu. Ne želimo da gledamo loše primjere, želimo da se ugledamo na one dobre, ali i dobrim primjerima nije sve sjajno”, kazao je Radulović na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu.

Priznaje da se Crna Gora suočava sa korupcijom, ali navodi daje to slučaj i u zemljama EU.

“Ne treba nam više priča kako korupcija uništava zemlju. Korupcija uništava i zemlje u EU, više ili manje”, ocijenio je Radulović.

On je kazao da se u ovom trenutku politika proširenja može opisati sa tri riječi: strah, bez liderstva, bez vizije.

“Nažalost, isti su ciljevi za EU političiki generalno i EU političare u njihovim sopstvenim zemljama plaše se njihovih glasača. Oni nisu lideri demokratije, već pratioci demokratije”, smatra Radulović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније