Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 09. 2018. 17:58 >> 17:54
34

MANDIĆ PORUČIO

Srpski narod iz CG podržava sunarodnike na Kosovu

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva Demokratskof fronta Andrija mabdić najoštrije je osudio sprečavanje predsjenika Srbije Aleksandra Vučića da dođe do pojedinih područja na Kosovu na kojima žive Srbi. On je poručio da srpski narod iz Crne Gore svim svojim bićem podržava sunarodnike na Kosovu.

"Najsnažnije osuđujem današnje brutalne akcije albanskih ekstremista i bivših pripadnika terorističke OVK u južnoj srpskoj pokrajini, i nasilno sprečavanje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dođe do pojedinih područja u kojima živi srpski narod", kazao je Mandić.

Današnja dešavanja na Kosovu prema Mandiću pokazuju da pojedini u regionu ne prestaju da se oslanjaju na silu, kako bi ostvarili svoje interese, i ocjenjuje da u tim aktivnostima imaju podršku i NATO saveza.

"Bili smo svjedoci da je divljanje albanskih ekstremista naišlo na razumijevanje i od strane pripadnika KFOR-a, a podsjećamo da su to baš one snage gdje je Vlada Crne Gore nedavno uputila i pripadnike Vojske", navodi se u saopštenju.

Blokade puteva, i barikade na putu za selo Banje, prema Mandiću istovjetne su onima odnedavno u Svaču.

"Kada su albanski ekstremisti, u mjestu Svač kod Ulcinja, napali mitropolita Amfilohija, sveštenstvo SPC i vjerni narod, i pokušali da spriječe održavanje liturgije. To je isti potpis, ista ideologija mržnje i odbrane 'teritorija' takozvane Velike Albanije, u čijem sastavu se, po mapama ekstremista, pored južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, nalaze i djelovi Crne Gore, zapadne Makedonije i Zapadne Grčke", ističe Mandić u saopštenju.

On naglašava da je akcija na Kosovu uslijedila, kako je kazao, u danu kada je Aleksandar Vučić poslao jasnu poruku da Srbija nikada neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu, da se Srbija neće odreći svoje teritorije, i da će Srbija i sav srpski narod biti uvijek uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

"Srpski narod iz Crne Gore svim svojim bićem podržava svoje sunarodnike na KiM i iskazuje potpunu ljudsku i nacionalnu solidarnost sa onima koji su ugroženi od ekstremista i nosilaca velikoalbanskog projekta", zaključio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније