Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 09. 2018. 12:02 >> 12:10
9

MARKOVIĆ PORUČIO

Aerodrome ne prodajemo, koncesija nesumnjiva korist

Aerodromi Crne Gore ostaju u vlasništvu države, a model koncesije donijeće nesumnjivu korist za Crnu Goru i njenu ekonomiju, poručio je premijer Duško Marković. On je saopštio da je posao menadžmenta Aerodroma Crne Gore da upravljaju preduzećem, dok imaju mandat.

Marković je kazao da, kada je riječ o valorizaciji Aerodoma, ne bi komentarisao izjave menadžmenta komapnije.

"Vlada se opredijelila da Aerodrome valorizuje putem koncesije, jer su oni usko grlo za rast turizma i ekonomije", kazao je Marković.

On je naveo da Crna Gora ne prodaje Aerodrome, te da je riječ o koncesiji na 25 ili 30 godina.

"To je postupak koji ima zakonitu proceduru", kazao je Marković i ponovio da je prijedlog koncesionog akta na javnoj raspravi do 10. septembra, nakon toga slijede ostale procedure. 

"Dosta je još vremena da svi u Crnoj Gori imaju jasnu sliku o modelu koji se predlaže i o prednostima tog modela. Što se mene lično tiče nemam nikavu dilemu da Crna Gora treba da ide u tom pravcu, da je to nesumnjiva korist za Crnu Goru i njenu ekonomiju. Oni koji ne žele ništa da mijenjaju da bi imali razloga da kritikuju, neka ostanu sa druge strane pozornice, ja ću i sa njima veoma pažljivo da razgovaram o svim dilemama koje imaju kada je u pitanju ovaj koncept", poručio je Marković.

Zahjev Italije da Crna Gora prihvati migrante sa Sicilije je u proceduri, kazao je premijer Duško Marković odgovarajući na pitanje novinara tokom press konferencije sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovim.

Marković je dodao da će se Vlada odgovorno odnijeti prema tom pitanju.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније