Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 09. 2018. 07:39   >>  04. 09. 2018. 08:05 5

NIKOLIĆ OCIJENIO

CG blok pojas za spašavanje dijela opozicije

Inicijativa o formiranju takozvanog crnogorskog opozicionog bloka predstavlja pojas za spašavanje davljenicima iz takozvanih procrnogorskih opozicionih stranaka, čiji je rejting ugušen, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Andrija Nikolić.

"Kako će se, međutim, organizovati opozicija, njihova je stvar. Za nas je od presudne važnosti da građani nastavljaju da nam poklanjaju povjerenje", kazao je Nikolić Pobjedi. 

On je, na pitanje da li to znači da nema bojazni da bi takav savez mogao ugroziti DPS na izborima, kazao da Demokratski front dominantno čini Nova srpska demokratija, čija je ideologija četnička, a vizija Crne Gore - okrug u sastavu velike Srbije. 

"Još od novembra 2015. taj i takav Demokratski front, pomognut sa određenih moskovskih i beogradskih adresa, pokušava vaninstitucionalno da preuzme vlast u Crnoj Gori. Tokom prve faze pokušaja nasilnog svrgavanja vlasti, takozvana građanska opozicija govorila je biranim riječima o rušilačkim demonstracijama DF-a", rekao je Nikolić. 

Prema njegovim riječima, za predsjednika Socijademokratske partije (SDP), poslanici Fronta bili su ugledni parlamentarci, dok je lider Građanskog pokreta URA ubjeđivao da je DF savez sa demokratskim kapacitetima i da su Srbi u Crnoj Gori ugroženi. 

"O protestima, gdje su sijevale šovinističke uvrede na račun Albanaca i Bošnjaka, biranim riječima govorili su i vlasnici i novinari nekih navodno nezavisnih medija, pozivajući u svojim kolumnama narod na ulice", dodao je Nikolić. 

On je kazao da je takozvana građanska opozicija sa 'nezavisnim' medijskim pomagačima, činila zavjereničku grupu, koja nije direktno učestvovala u pokušaju terorizma na dan izbora, ali je bila spremna da se okoristi, u slučaju da Front završi posao na ulici. 

"Zato ne treba mnogo imaginacije u odgovoru na pitanje, koji interesi su ih motivisali da sklapaju koalicije u pojedinim opštinama sa onima koji se sumnjiče da su htjeli da izazovu građanski rat u izbornoj noći", naveo je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније