Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

02. 09. 2018. 16:10 >> 15:59
16

POSJETA

Mandić i Đukanović na Kosovu

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i predsjednik Izvršnog odbora partije Milutin Đukanović, borave na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz NSD.

Kako je saopšteno iz NSD, Mandić i Đukanović borave na Kosovu na poziv Srba sa Kosova i Metohije, koji, kako navode, nisu zaboravili da su Mandić i ljudi iz NSD uvijek bili uz njih kada je bilo teško.

“Od 1999. godine, prilikom velikog pogroma 2004. godine, nelegalnog samoproglašenja države od strane albanskih vlasti u Prištini 2008. godine, pa sve do današnjih dana. Takođe, oni ne zaboravljaju i da je upravo politička stranka, čiji je Andrija Mandić predsjednik, sa njim na čelu, pružila najsnažniji otpor priznanju lažne države Kosovo od strane crnogorskog režima”, saopšteno je iz NSD.

Andrija Mandić i Milutin Đukanović borave na Kosovu i Metohiji, zajedno sa kolegama iz DF-a, delegacijom Demokratske narodne partije koju čine njen predsjednik, Milan Knežević, Milun Zogović i Vladislav Bojović i drugim političkim i kulturnim predstavnicima Srba iz Crne Gore, poslanikom Goranom Danilovićem ispred UCG i Markom Milačićem ispred PCG, Jelicom Stojanović i Blažom Papovićem ispred Matice srpske u Crnoj Gori i Momom Vuksanovićem i Baćkom Milačićem ispred Srpskog nacionalnog savjeta.

“Oni su obavili razgovore sa našim sunarodnicima u Orahovcu i Velikoj Hoči. U Orahovcu je obavljen sastanak sa liderima Srba iz tog mjesta. Takođe, Mandić i Đukanović bili su u posjeti tamošnjoj osnovnoj i srednjoj školi i sastali su se sa prosvjetnim radnicima, koji se trude da te objekte renoviraju, kako bi uslovi za školovanje bili povoljniji po naše mlade sunarodnike iz Orahovca. U Velikoj Hoči, jednom od najstarijih srpskih naselja u Metohiji, koje je Stefan Nemanja priložio kao metoh manastiru Hilandaru, građani su dočekali sa oduševljenjem predstavnike Srba iz Crne Gore, upoznajući ih sa velikom istorijom toga kraja u kom je nekada bilo preko 20 crkava i manastira”, saopšteno je iz NSD.

Predsjednik Nove srpske demoktarije i predsjednik IO posjetili su i Spomenik 81. stradalom Srbinu iz Orahovca i Velike Hoče, koji su stradali od terorističke OVK i NATO pakta u minulom periodu.

Mandić i Đukanović, i ostali politički i kulturni predstavnici Srba iz Crne Gore, posjetili su i manastir Zočište, posvećen Svetim vračima Kozmi i Damjanu, koji je, kako je saopšteno iz NSD, jedan od najstarijih i najznačajnijih srpskih manastira na Kosovu i Metohiji.

“Tom prilikom, Andrija Mandić je poklonio igumanu Stefanu ikonu Svetog Jovana Vladimira, prvog srpskog svetitelja, što je igumana posebno obradovalo, jer je prema njegovim tvrdnjama upravo Sveti Jovan Vladimir sagradio taj manastir. Boravak na Kosovu i Metohiji, i lična podrška našim sunarodnicima koji tamo žive, oduvijek su bili dio i ljudskog i političkog djelovanja funkcionera Nove srpske demokratije, a tako će ostati i u buduće”, saopšteno je iz NSD.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније