Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

01. 09. 2018. 08:00   >>  07:43 2

RUDOVIĆ

Nijesu svi željeli građanski proevropski blok

Doskorašnji potpredsjednik URA-e, Neđeljko Rudović, rekao je da je pokušavao da se izbori za široki građanski proevropski blok, ali, kako je pojasnio, to nijesu htjele Demokrate, pa ni većina njegovih bivših kolega iz rukovodstva GP URA

On je rekao da je upoznao dosta političkih štetočina i dvoličnjaka, te da se većina dokazivala tako što je one koji im smetaju pokušala lažno predstaviti kao saradnike DPS-a.

"Rukovodstvo Građanskog pokreta URA sam napustio jer sam smatrao da treba da se objedinjavaju svi oni koji predstavljaju progresivne, prozapadne snage, a ne da se i oni međusobno svađaju i da se nanosi šteta kolegama iz opozicije", kazao je Rudović za Pobjedu, komentarišući ocjene te partije da je njegova ideja o formiranju crnogorskog opozicionog bloka pokušaj režima da dodatno podijeli opoziciju.

Iz GP URA su poručili da je Crnoj Gori neophodna istinska građanska opozicija, koju je dobila u koaliciji te partije i Demokrata, a, kako je rekao potpredsjednik URA-e Miloš Konatar u izjavi Danu, najave daljih podjela u opoziciji na procrnogorsku, prosrpsku ili probošnjačku mogu da idu naruku samo DPS-u.

Konatar je i kazao da”nije normalno da DPS podrži aktivnosti opozicije koje imaju za cilj smjenu tog istog DPS-a”“.

Komentarišući takav stav Rudović je rekao da je pokušavao da se izbori za široki građanski proevropski blok, ali, kako je kazao, to nijesu htjele Demokrate, pa ni većina njegovih bivših kolega iz rukovodstva GP URA.

“Rezultat je propast opozicije na predsjedničkim i lokalnim izborima i činjenica da je DPS ponovo vratio stabilnu vlast. To je rezultat sektaške politike dijela opozicije jer im je važnije da imaju procenat ili dva više ili da eliminišu sa scene subjekte koje smatraju konkurentima, nego da makar zaljuljaju DPS. Njima politika i izbori služe da pobijede ostale iz opozicije, a ne da smijene vlast. I onda danas mene jedan od takvih bivših kolega optužuje da izazivam dalje podjele u opoziciji”, rekao je Rudović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније