Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

31. 08. 2018. 11:15 >> 11:19
1

DEMOKRATE UPOZORAVAJU

U Rudniku uglja na snazi totalna politizacija

Činjenica da je "Rudnik uglja" Pljevlja dobio novi odbor direktora u čijem su sastavu predsjednik OO DPS-a i predsjednica OO SD-a uz niz istaknutih funkcionera vladajuće garniture, potvrđuje da je u pitanju sprovođenje totalne politizacije te kompanije, poručile su Demokrate.

Odbornik Demokrata u Skupštini Opštine Pljevlja Nikola Rovčanin, kaže da ako bi se išlo po dubini rukovodne strukture olako bi se uvjerili i u to da su gotovo svi direktori, rukovodioci sektora i šefovi članovi izvršnog ili opštinskog odbora ili odbornici DPS-a.

"U posljednjem izboru rukovodstva "Rudnika uglja", presudno je bilo partijsko potkusurivanje, odnosno zadovoljavanje partijskih kadrova koji su istisnuti sa ključnih pozicija u lokalnoj samoupravi što je veoma izraženo i jasno vidljivo", poručio je Rovčanin.

Kaže i da se zarade rukovodnog kadra Rudnika uglja, kreću od 1.000 pa do 2.500 eura, koliko imaju članovi odbora direktora.

"Uz to su svakako prepoznatljivi luksuzni automobili, reprezentacije i druge privilegije koje rado raubuju partijski funkcioneri u ovoj kompaniji", navodi Rovčanin.

On ističe i da se sa druge strane, radnicima iz mjeseca u mjesec vrtoglavo smanjuju zarade da bi za 2017 godinu prikazana dobit od oko 6,5 miliona eura koja je za 71 odsto veća u odnosu na 2016. godinu.

"Ali kako je ostvarena dobit? Naravno, na teret građana Pljevalja i zaposlenih. Ne sprovodi se potpuna rekultivacija već ostaju užasni prizori kopova i jama koji se približavaju užoj gradskoj zoni. Broj zaposlenih sveden je na minimum uz zadržavanje privremenih poslova za potrebe obezbjeđenja glasova po mjesec dva za potrebe glasača DPS-a. Ostaju milionski dugovi za poreze i doprinose. Koja je dobit?", pita Rovčanin.

On kaže i da je nedopustivo da jednom od najvećih kompanija u državi upravljaju lideri Opštinskih odbora vladajućih partija.

"Ovo je nekoliko koraka unazad od Evropskih vrijednosti i pravila, prihvatanja savremenih privrednih i ekonomskih trendova i otvoreno suprostavljanje depolitizaciji državnih kompanija", navodi Rovčanin.

On pita i da li će "Rudnik uglja" Pljevlja sa godišnjim profitom od oko 6,5 miliona i Elektroprivreda sa neto dobiti od 31 milion samo u prvom kvartalu ove godine, konačno platiti građanima Pljevalja naknadu po osnovu zagađenja.

"Ili će i dalje "profitirati" na našim plućima?", zaključio je Rovčanin.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније