Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

30. 08. 2018. 07:22 >> 07:06
11

VLADA NJEMAČKE

Nema promjene granica na Z. Balkanu

Vlada Njemačke nije promijenila stav o nepromjenjivosti granica na Zapadnom Balkanu, koji je kancelarka Angela Merkel javno iznijela 13. avgusta, govoreći o teritorijalnim razgraničenjima, što je ponovila i u nedavnom razgovoru sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, odgovoreno je Pobjedi iz Vlade Njemačke.

 

“Kancelarka Merkel je ponovila da je teritorijalni integritet država Zapadnog Balkana uspostavljen i nepovrediv. Ovo je i dalje stav Savezne vlade. Savezna vlada snažno podržava napore EU da posreduje u održivim rješenjima između Srbije i Kosova”, naglasili su iz Vlade Njemačke.

Kako su naglasili, pregovori o pristupanju između Crne Gore i EU već su dobro napredovali, međutim, pozicija Savezne vlade Njemačke ostaje nepromijenjena-kandidati moraju ispuniti sve uslove prije nego što se pridruže EU.

“Sveukupan napredak pregovora o pristupanju biće posebno određen napretkom u oblasti vladavine prava”, kazali su iz kabineta kancelarke Merkel.

Na pitanje o stavu Njemačke, kada je riječ o kolektivnoj odbrani i dostignućima Crne Gore kao najmlađe članice NATO saveza, iz Vlade Angele Merkel poručuju da je Član 5 vašingtonskog sporazuma osnovni temelj Alijanse.

“Ovaj princip označava jedinstvo i nedjeljivost bezbjednosti Alijanse i njenih država članica. Njemačka potpuno podržava svoje obaveze prema članu 5 NATO sporazuma”, zaključuju u njemačkoj vladi.

Premijer Duško Marković nedavno je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Njemačkoj na poziv kancelarke Merkel, sa kojom je razgovarao o evropskoj perspektivi, granicama na Balkanu, ali i migraciji, odnosno o boljoj zaštiti spoljnih granica.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније