Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 08. 2018. 21:12   >>  20:53 10

DF TVRDI

Vlada služi stranim interesima

Politika Demokratskog fronta (DF) oslonjena je na vrijednosti tradicionalne Crne Gore, dok Vladina ponižava sve njene građane i služi stranim interesima, ocijenio je poslanik tog političkog saveza, Jovan Vučurović.

On je, reagujući na navode poslanika Demokratske partije socijalista Nikole Rakočevića, kazao da je najmanje što su očekivali je da se premijer Duško Marković ponovo zaklanja iza poslanika DPS-a, umjesto da, "najzad, hrabro istupi i odgovori američkom predsjedniku Donaldu Trampu na najgora poniženja koja je jedan državnik priredio drugom".

“Ali, mi možemo samo govoriti u svoje ime, i razumjeti strah koji postoji kod premijera Markovića”, naveo je Vučurović u saopštenju.

On je kazao da očigledno pripadaju različitim političkim i ljudskim karakterima, jer da je bilo koji strani državnik njima sasuo onakve uvrede, kakve je Tramp uputio Markoviću, dobio bi adekvatan odgovor od DF-a.

"Ali, to su razlike između politike DF-a koja je oslonjena na vrijednosti tradicionalne Crne Gore i politike Vlade koja ponižava sve njene građane i služi stranim interesima, a koju personifikuje Duško Marković", rekao je Vučurović.

On je kazao da su svi u djetinjstvu bili ponosni kada su čitali kako je Njegoš u Vatikanu, tada najmoćnijem mjestu u Evropi, izazvao skandal kada nije htio da poljubi lance kojima je bio vezan Sveti Petar, uz obrazloženje da Crnogorci ne ljube lance.

"Eto koliko je on držao do svoga i dostojanstva Crne Gore. Međutim, Marković i Crnogorci markovićevskog tipa nijesu spremni da drže do vlastitog i crnogorskog dostojanstva, ni onda kada ih neko moćan išutira i pride ispljuje na najgori mogući način", zaključio je Vučurović.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније