Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 08. 2018. 17:58 >> 18:42
2

IVANOVIĆ U KIJEVU

Spremni da prodube saradnju sa Ukrajinom

Crna Gora posvećena je ostvarivanju dugoročne bezbjednosti i stabilnosti Zapadnog Balkana, a integracija regiona u NATO i EU glavni je preduslov za ostvarivanje tih ciljeva, saopštio je predstavnik Ministarstva odbrane Ivica Ivanović. Ivanović se u Kijevu sastao sa direktorom Direktorata za vojnu politiku ukrajinskog Ministarstva odbrane, Olehom Melikhovim.

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović, prisustvuje u Kijevu proslavi 27. godišnjice nezavisnosti Ukrajine u ime ministra odbrane Crne Gore, Predraga Boškovića.

Kako je saopšteno iz MO, Ivanović je razgovarao u Kijevu sa direktorom Direktorata za vojnu politiku, strateško planiranje i međunarodnu saradnju ukrajinskog Ministarstva odbrane, Olehom Melikhovim.

''Ivanović je istakao da Ministarstvo odbrane Crne Gore teži jačanju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa saveznicama u okviru Alijanse, tako i sa partnerskim državama. On je izrazio spremnost Ministarstva odbrane da značajnije produbi saradnju sa Ministarstvom odbrane Ukrajine, sa posebnim fokusom na oblasti od zajedničkog interesa.

Ivanović je kazao da je Crna Gora posvećena ostvarivanju dugoročne bezbjednosti i stabilnosti Zapadnog Balkana, i istakao da integracija regiona u NATO i EU predstavlja glavni preduslov za ostvarivanje tih ciljeva'', navedeno je u saopštenju.

Melikhov je, kako dodaju, izrazio zadovoljstvo mogućnošću jačanja bilateralne odbrambene saradnje dvije zemlje.

''On je kazao da sveobuhvatne reforme koje je Crna Gora sprovela unapređujući nacionalni odbrambeni sistem, preporučuju našu državu kao kvalitetnog partnera. Melikhov je informisao sagovornika o aktuelnim prioritetima i planovima Ministarstva odbrane Ukrajine za razvoj nacionalnih Oružanih snaga. Ivanović prisustvovao je u Kijevu velikoj paradi Oružanih snaga Ukrajine'', zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније