Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2018. 19:04   >>  18:48 5

REAGOVANJE DNP-A

"U DPS-u izgubili dodir sa realnošću"

Tvrdnje da je dolazak Matije Bećkovića na festival Ćirilicom u Budvi udar u temelje države, dokazuju da su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) u potpunosti izgubili dodir sa realnošću, smatraju u Demokratskoj narodnoj partiji (DNP).

Iz DPS-a je ranije saopšteno da vlast u Budvi udara u temelj države, i da je najavljeno gostovanje Bećkovića na festivalu Ćirilicom „dokaz da oni ne žele ništa osim podjela“.

U reagovanju DNP-a navodi se da saopštenje budvanskog DPS-a dokazuje da su u toj partiji u potpunosti izgubili dodir sa realnošću, a i pamćenje po ko zna koji put.

„Oni koji mijenjaju ideološku matricu kao čarape, i čiji se stavovi mijenjaju u nanosekundi, nemaju ni moralno niti bilo koje drugo pravo da neki događaj ocjenjuju kao antidržavni ili zabrinjavajući u bilo kojem smislu“, kazao je portparol DNP-a Nikola Jovanović.

Prema njegovim riječima, Bećković je pjesnik iz Rovaca „koji je sigurno, poslije Njegoša, najveći srpski i crnogorski pjesnik“.

„I u Crnu Goru je dobrodošao, ne samo zato što se radi o mjestu njegovog rođenja, već i zato što se u Crnoj Gori njegova djela sa posebnom pažnjom čitaju i njegove besjede slušaju“, kazao je Jovanović.

Kako je naveo, to što se čelnici DPS-a u njima prepoznaju u lošoj konotaciji, govori o tome da su svjesni da su u Bećkovićevom stvaralaštvu oni negativniji dio današnje zbilje.

Jovanović je istakao da Bećković ne kritikuje ni Srbiju ni Crnu Goru, i ne dovodi u pitanju bilo koji narod, već „na intelektualan i provokativan način kritikuje ono loše, ne samo u našem društvu, već i sve ono što se globalno dešava“.

On je ocijenio da je „pokušaj da se od njegovog dolaska napravi babaroga - jeftini politički trik na koji smo navikli od funkcionera DPS-a“.

„Ako su toliko zabrinuti za temelje države, kao što kažu da jesu, kako je onda moguće da su odćutali kada su poslanici kosovskog Samoopredjeljenja na teritoriji Crne Gore postavili zastavu Albanije i tablu sa oznakon "Republika Kosovo", i time povrijedili teritorijalni integritet i suverenitet države“, upitao je Jovanović.

On je upitao i kako je moguće da „kada dolaze politički predstavnici tih istih ideologija sa kojima se DPS funkcioneri sastaju, ne označavaju kao udare na temelje države, već naprotiv, veličaju ih kao prijatelje Crne Gore“.

„Zaista je licemjerno polemisati sa DPS-om o patriotizmu i principijelnosti, jer su oba pojma za njih nepoznanica, a o tome koliko vole Crnu Goru i koliko su zabrinuti za njenu budućnost najbolje pokazuje to šta su joj sve uradili u prethodne tri decenije“, smatra Jovanović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније