Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

23. 08. 2018. 07:20   >>  08:58 16

KOVAČEVIĆ NAJAVIO

DF će napraviti plan za organizaciju protesta

Demokratski front i njegovi konstituenti će u sklopu redovnih aktivnosti u svojim opštinskim odborima u septembru sa članstvom precizno razmotriti, pored ostalog, i planove za eventualne proteste, rekao je Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije.

"S obzirom da je DF najprogonjenija opoziciona organizacija u današnjoj Evropi, da se protiv nas vode montirani sudski procesi, da se vrši neviđen pritisak i teror prema našim članovima, mi ćemo, ukoliko se tako stanje ne promijeni, koristiti proteste kao odbrambeno sredstvo u prilikama koje su nedemokratske i više liče na one iz 1948. godine nego na kraj druge decenije 21. vijeka", poručio je Kovačević u izjavi za Pobjedu.

On kaže da je DF, u kojem je jedan od glavnih konstituenata Nova srpska demokratija, izložen teroru, i zbog toga što se bori za ravnopravan status srpskog naroda u Crnoj Gori i pomirenje među pravoslavnim stanovništvom..

Prema njegovim riječima, loše je što je nesolidaran i ravnodušan odnos ostalih stranaka iz opozicije prema progonu koji se nad DF-om vrši.

"Sigurno je da bi sa njihovom podrškom i učešćem u organizaciji protesta poslali snažniju poruku i zaštitili i građane i njihove političke predstavnike od zarobljenih institucija sistema koje DPS koristi za obračun sa svojim političkim protivnicima. Ovako imamo od strane tog dijela opozicije legitimizaciju progona političkih protivnika što ih stavlja na istu stranu sa DPS-om i predstavlja zabrinjavajuću činjenicu za budućnost Crne Gore. Zbog svega toga DF će napraviti plan za organizaciju protesta i bićemo spremni za iste, a u skladu sa prilikama, ukoliko se pritisci i progoni na naš savez i naše lidere, funkcionere i članove budu pojačavali donijećemo definitivnu odluku o tome", zaključio je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније