Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

23. 08. 2018. 07:08 >> 06:53
23

POPOVIĆ PORUČIO

Poništiti odluke Podgoričke skupštine

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, vjeruje da će crnogorski parlament ubrzo usvojiti poseban akt, koji će taksativno poništiti sve odluke Podgoričke skupštine iz 1918. Te odluke se, kako kaže, osim državnog pitanja, tiču i statusa crkve, nacionalnog identiteta, dinastije Petrović-Njegoš i kompletnog istorijskog nasljeđa

Popović smatra da će se i prijedlog zakona o vjerskim zajednicama uskoro naći pred poslanicima Skupštine i da će se tako riješiti mnogi problemi koji opterećuju crnogorsko društvo.

Liberalna partija je još prije četiri godine predlagala da Skupština Crne Gore poništi odluke Podgoričke skupštine. 

“Tadašnja skupštinska većina, sačinjena od procnogorskih i evroatlantskih partija, smatrala je da takvu odluku nije potrebno usvajati u Skupštini. Odgovor je bio da je na referendumu 2006. godine takva priča završena, a odluke takozvane Podgoričke skupštine poništene. Ovih mjeseci sve nas demantuje agresivna aktuelizacija obilježavanja i velikih proslava stote godišnjice ove sramne epizode crnogorske istorije. To se dešava kada nema dovoljno mudrosti ili hrabrosti da se država otvoreno i jasno suoči sa avetima prošlosti. Vjerujem da će ovakva situacija osvijestiti aktuelnu političku većinu za ono što se crnogorski liberali dugo zalažu, te da ćemo ubrzo usvojiti poseban akt koji će taksativno poništiti sve odluke iz 1918, koje se osim pitanja državnog statusa, tiču i statusa crkve, nacionalnog identiteta, dinastije PetrovićNjegoš i kompletnog istorijskog nasljeđa koje se cijeli vijek pokušava falsifikovati i otuđiti”, kazao je Popović za Pobjedu.

On je naveo da očekuje da će se i prijedlog zakona o vjerskim zajednicama, usklađen sa pravnim sistemom i novim Ustavom države, konačno uskoro naći u Skupštini i riješiti mnoge dubioze, koje decenijama opterećuju crnogorsko društvo.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније