Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

18. 08. 2018. 14:06 >> 14:00
7

UPRKOS NESUGLASICAMA

Jokić: Vlast funkcioniše u punom kapacitetu

Lokalna vlast u Kotoru, uprkos poznatim nesuglasicama, funkcioniše u punom kapacitetu, kazao je predsjednik opštine Vladimir Jokić.

“Koalicija koja je formirana u Kotoru nije koalicija uvjerenja, mi ne dijelimo ista uvjerenjam, ali je koalicija koja mora da se bazira na povjerenju među nama i na činjenici da je zadatak svih nas da uradimo ono što je najbolje za grad”, kazao je Jokić za Radio Crne Gore.

Ona ističe da lokalna uprava funkcioniše u punom kapacitetu.

"Naše nesuglasice, koje su poznate, moraju se rješavati kako bi uspjeli da dođemo do konsenzusa. Po meni to doprinosi demokratizaciji cjelokupnog procesa odlučivanja”, kaza je Jokić.

Navodi da je u prioteklih godinu i po, na svaka tri dana rađen po jedan tender za infrastrukturne radove.

“Izgrađeni su kilometri puteva u ruralnim naseljima, ove godine opredijeljeno je preko dva miliona eura za pitanja vodosnabdijevanja”, naveo je Jokić.

Govoreći o saobraćajnim gužvama tokom sezone, Jokić navodi da je najveći problem, postojanje samo jedne saobraćajnice u gradu i veliki broj pješaka, najviše sa kruzera. Sve to dovodi do saobraćajnih gužvi.

U rješavanje problema se, kako kaže Jokić, krenulo etapno, na osnovu strategije koju je uradio fakultet iz Beograda.

“Smanjen je broj pješačkih prelaza, semaforizovan je glavni pješački prelaz, službe komunalne policije usmjeravaju putnike sa kruzera na taj prelaz”, kazao je Jokić i saopštio da bi u narednoj godini trebalo da budu otvoreni novi parking u Kotoru.

“Pomak je napravljen, da li sam zadovoljan do kraja, nisam”, kazao je Jokić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније