Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 08. 2018. 23:16 >> 23:00
5

NSD POZIVA

I drugi da slijede primjer Milačića

Nova srpska demokratija pozdravlja postupak Marka Milačića, predsjednika Prave Crne Gore, da ode u Knin i uputi izvinjenje srpskom narodu u današnjoj Hrvatskoj ali i srpskom narodu uopšte, zbog prisustva crnogorskog oficira obilježavanju "Oluje" u Kninu.

"Kao srpska politička stranka, Nova srpska demokratija smatra da je ovo potez koji treba da slijede i drugi nacionalni Crnogorci koji su glasali za nezavisnost Crne Gore i tako omogućili da uopšte dođe do sramnog čina pukovnika Mašulovića", navodi se u saopštenju.

Milačićev primjer kako su kazali treba i drugi da slijede.

"Marko Milačić je ispravno shvatio da upravo na njemu i ostalim nacionalnim Crnogorcima leži dio odgovornosti zbog svega što se dešava i javno iskazivanje potrebe da se kao Crnogorac ogradi od Mašulovićevog čina je svijetli primjer koji i ostali njegovi sunarodnici moraju da slijede". kazali su iz NSD.

Iz NSD dodaju da kao Srbi po nacionalnosti, ne mogu da osjećaju odgovornost zbog Mašulovićevog poteza, jer su, kako su kazali, od samog početka bili protiv svega što je proizvelo Mašulovića kao takvog.

"Uostalom, to je i naš prijatelj Marko Milačić potvrdio time što je izvinjenje uputio i čitavom našem narodu, što mi, Srbi iz Nove srpske demokratije, sa radošću prihvatamo u nadi da će još njegovih sunarodnika osjetiti potrebu da uradi isto", navodi se u saopštenju.

Milačićev postupak smatraju dobrim i potrebnim prilogom politici srpsko-crnogorskog pomirenja koju, kako navode, zastupa Demokratski front.

"Takođe se nadamo, da će i neko od hrvatskih političara, poput Milačićevog prijatelja Ivana Pernara, osjetiti potrebu da dođe u Crnu Goru i uputi izvinjenje i žal Srbima i Crnogorcima čiji su bližnji stradali u logoru Lora u poslednjem ratu i na Lijevča polju i Jasenovcu u Drugom svjetskom ratu", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније