Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 08. 2018. 14:25   >>  14:11

BULATOVIĆ SAOPŠTIO

Skijalište i uređenje Kolašina prioritet

Kvalitetno povezivanje sa sjeverom i jugom države, stavljanje u funkciju Skijališta Bjelasica 1600, komunalno uređenje Kolašina prioritet su u radu novog rukovodstva Opštine, rekao je gostujući u ljetnjem magazinu “Ljeto uz Radio” predsjednik Opštine Milosav Bulatović.

Ističe da se moraju riješiti i pitanja radnika koji su nezakonito ostali bez posla u prethodnom periodu, te stvoriti povoljni poslovni uslove za investitore.

Razvoj Kolašina zasnivaće se na realizaciji velikih državnih projekata, pa će se završetkom dionice autoputa u Glavni grad stizati za 30 minuta. I put do Berana, kada se izgradi novi biće kraći 30 kilometara. Benefiti će doći, kaže predsjednik Opštine Milosav Bato Bulatović kada u funkciji bude Ski centar Bjelasica 1600.

“To daje Kolašinu mogućnost da bude značajna turistička destinacija, posebno kada je riječ o skijanju”, naveo je Bulatović.

Pored velikih projekata prioritet u radu nove lokalne vlasti je, poručuje Bulatović, i unaprjijeđenje komunalne infrastrukture, rješavanje pitanja snabdijevanja vodom, asfaltiranje puteva i ulica u najužem centru grada.

“Da ovdje bude čisto, da ovdje bude lijepo, da riješimo pitanje komunalnog otpada, da budemo jedna moderna, lijepa turistička destinacija”, rekao je Bulatović.

Namjera lokalne vlasti i da stvori povoljne uslove za nova ulaganja u kolašinsku opštinu.

“Mi imamo biznis zonu nadomak grada i mi ćemo stvoriti uslove da zainteresovani investitori dodju ovdje i započinju svoje projekte u uslovima koji će biti dobri, a koje će oni, vjerujem znati da prepoznaju”, optimističan je Bulatović.

Prvi čovjek kolašinske Opštine rekao je i to da se sagledava i analizira šta je uradilo prethodno rukovodstvo i da im je u fokusu nezakonito otpuštanje radnika.

“Oni već dobijaju presude i siguran sam da ćemo tu naići na dosta problema, ali ćemo učiniti sve da riješimo probleme svakog čovjeka, zaposlenog. Naročito ćemo voditi računa da zakonitost bude osnova rada i razvoja, zaključio je Bulatović.

On je gostujući Radiju CG saopštio i to da je prioritet lokalne vlasti i da zadrži mlade, jer su mnogi u prethodnom periodu u potrazi za boljim životom napustili rodni Kolašin.

Žarko Božović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније