Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 08. 2013. 08:06 >> 08:19
1

ABOLIRALI AKTERE

Pavlović: Anketni je žrtva pomirenja DPS-SDP

Predsjednik parlamentarnog Anketnog odbora, koji se bavio prikupljanjem činjenica oko afere Snimak, Koča Pavlović, rekao je da su to tijelo i njegov izvještaj postali kolateralna žrtva unutarkoalicionog pomirenja između DPS-a i SDP-a.

 

Pavlović je u intervjuu Danu rekao da je očito da se Krivokapić u međuvremenu, „kao i bezbroj puta ranije, sa DPS-om dogovorio o aboliciji svih aktera afere Snimak”.

„Očekujem odluku Predsjedništva DF-a, jer smo ranije najavili da eventualno usvajanje tehničkog izvještaja neće proći bez naše političke reakcije“, rekao je Pavlović.

On je rekao da je razočaran zbog činjenice da Anketni odbor „nije našao dovoljno snage i hrabrosti da se usvoji izvještaj koji neće biti samo tehnički“.

„Sve do prije neki dan vjerovao sam da će SDP, pod spoljnim pritiskom, smoći hrabrosti da zajedno sa nama stavi na jedan papir makar dio onoga što čelnici SDP-a dobro znaju, makar dio onoga o čemu čelnici SDP-a govore u odsustvu medija da DPS posjeduje čitav razgranati sistem zloupotreba u cilju ostvarivanja izbornog rezultata“, kazao je Pavlović.

On je istakao da je lider SDP-a Ranko Krivokapić prije desetak dana pristao na formulisanje zajedničkih zaključaka i preporuka sa DF-om.

„I iskazao je tada spremnost da izvještaj bude konkretan, sa konkretnim imenima i konkretnim preporukama. Prije sedam dana dostavio sam mu naš predlog izvještaja sa predlogom zaključaka i preporuka, ali od tog trena Krivokapić nije pustio ni glasa“, kazao je Pavlović.

Kazao je i da je sada realno očekivati da će DPS i SDP „nakon što su zajedničkim snagama pridavili Anketni odbor, pokušati da tužilačkom istragom naprave neku predstavu za Evropu“.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније