Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 08. 2018. 08:14   >>  07:59 91

SAGOVORNIK IZ VLADE

Vlada neće dozvoliti proslavu PG skupštine

Nakon najave predsjednika Srpskog nacionalnog savjeta Momčila Vuksanovića o organizovanju svečanosti povodom stogodišnjice od održavanja Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, iz Vlade je saopšteno da neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore.

Dnevne novine pišu da je sagovornik iz Vlade saopštio i da će Vlada i zvanično, uskoro, saopštiti svoj stav.

“Srbi u Crnoj Gori su građani Crne Gore. Oni se nijesu doslelili iz Srbije, već su autohton narod na ovim prostorima. Njihova prava može štititi i obezbjeđivati samo država Crna Gora i niko drugi. To su već pokušali Slobodan Milošević i Vojislav Koštunica i svi znamo kako se to završilo”, kaže sagovornik iz Vlade pišu Dnevne novine.

Vuksanović je juče u Beogradu informisao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o organizovanju velike svečanosti povodom 100. godišnjice od održavanja Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, koja će biti, kako je rekao, održana krajem godine.

“Ovaj datum je za nas posebno važan, jer se tada ostvario vjekovni san da srpski narod dobije zajedničku državu ne samo sa svim Srbima, nego i sa drugim narodima i narodnostima na najširem prostoru bivše zajedničke države”, kazao je Vuksanović.

Kako je naveo, SNS taj značajni dan obilježava već 19 godina, “tako da ćemo i ove godine, uz blagoslov njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, održati veliku manifestaciju, sa čime smo upoznali i državni vrh Srbije”.

“U razgovoru je nagoviješteno da bi ovom velikom događaju u Podgorici mogao da prisustvuje i Vučić”, kazao je Vuksanović.

“To je neprihvatljivo. Vlada neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore, a Savjete i organizacije koji afirmišu antidržavnu politiku i negaciju crnogorske države Vlada neće finansirati. U tom smislu, Vlada će predložiti i izmjene zakona”, saopštio je DN visoki zvaničnik Vlade Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари91

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније