Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 08. 2018. 18:01   >>  17:45 4

BEČIĆ SAOPŠTIO

Smjena DPS-a nije donijela nestabilnost, već prosperitet

Lider Demokrata Aleksa Bečić saopštio je da je ta partija pokazala da smjena vlasti neće donijeti nestabilnost, niti ugroziti državu kako su govorili u DPS-u. Kao primjer je naveo Budvu, gdje su, Demokrate vratile dugove koje je DPS ostavila, saopšteno je iz te partije.

Obilazeći opštinske odbore Demokrata širom Crne Gore, predsjednik te stranke Aleksom Bečićem i generalni sekretar Boris Bogdanović posjetili su i Bar. Tom prilikom, Bečić se zahvalio aktivistima Opštinske organizacije Demokrata iz tog grada na nesebičnom zalaganju i izuzetnoj posvećenosti iskazanoj u kampanjama Demokrata od osnivanja partije, a naročito uoči posljednjih lokalnih izbora, na kojima je Demokratska Crna Gora još jednom potvrdila status parlamentarne stranke.

Obraćajući se prisutnima, Bečić je podsjetio da su Demokrate od svog osnivanja građanima ponudile svojevrstan i originalan Program uz mlade, stručne i nekompromitovane ljude koji su spremni da rade samo za platu i ništa mimo plate, ali i pokazale da smjena vlasti neće donijeti nestabilnost, niti ugroziti državu kako su govorili u DPS-u.

"Kako je saopštio, nasuprot tog i takvog politikanstva i populizma DPS-a, imate objektivno činjenično stanje koje govori da kada opozicija preuzme vlast u jednoj opštini stvari krenu na bolje".

,,Pogledajte Budvu, za vrijeme dok je DPS upravljao Budva je bila najzaduženija opština u Crnoj Gori, a račun opštine je bio u višegodišnjoj blokadi. Danas, umjesto rasipanja i otimačine imate konsolidaciju i odgovorno upravljanje finansijama. Vraćeno je već desetak miliona eura dugova koje su oni napravili, ušteđeno je desetak miliona eura, servisiraju se sve obaveze prvog u mjesecu, obezbijeđeni su besplatni udžbenici za sve osnovce, nove prostorije za vrtić, pomognuta je adaptacija srednje škole, asfaltirano je 50 000 m2 puteva i javnih površina", naveo je Bečić.

Takođe, Bečić je ukazao na napredak i uspjehe lokalnih vlasti u opštinama Herceg Novi i Kotor. Kako ističe, ,, Opština Herceg Novi je pokazala i dokazala šta znači raditi u javnom interesu i u službi građana.

"Na samom početku mandata uspjeli smo da već vratimo tri miliona duga koji je ostavio DPS, ali i da vlast učinimo najstabilnijom vlašću koju je Herceg Novi imao u posljednjih dvadeset godina".

,,Vodi se računa o svakom centu. Opština štedi i ne rasipa, i zato je mnogo urađeno da se poboljša svakodnevni kvalitet života građana: obezbjedili smo besplatnu sportsku opremu za sve mlade sportiste i udžbenike za sve đake prva tri razreda osnovnih škola. Samo u zadnjih mjesec dana opština je realizovala niz infrastrukturnih projekata: asfaltirani su putevi u mjesnima zajednicama Bijeloj, Savini, Mojdežu i Baošićima, urađeno je šetalište u Igalu, otvoreni su objekti od izuzetnog kulturnog - istorijskog značaja: kuća Iva Andrića i muzej ,,Njegoševa škola", rekao je predsjednik Demokrata.

Što se tiče Kotora, Bečić je bio jasan: ,,Od dolaska Demokrata kao nosilaca vlasti zavodi se red i javni interes stavlja na prvo mjesto. O tome najbolje govori činjenica da je od posjete kotorskim bedemima za period od aprila do jula ostvaren prihod od 283.408 eura". 

,Opštinska administracija ja postala istinski servis građana, a ne kao što je to bio slučaj uslužni servis neodgovorne političke elite. Međutim, najvažnije je što je zaustavljena kulturna devastacija i divlja gradnja koja je prijetila da izbriše Kotor sa UNESCO-ve Liste svjetske prirodne i kulturne baštine", naveo je Bećić.

Predsjednik Demokrata osvrnuo se i na jučerašnju odluku SO Budve koja je jednoglasno prihvatila inicijativu potpredsjednika Demokrata, Mijomira Pejovića, da se Novak Đoković proglasi počasnim građaninom Budve. ,,Ovaj predlog Demokrata da Đoković postane počasni građanin Budve je zahvalnost ovoj ljudskoj i sportskoj veličini za promociju našeg turizma i naših primorskih opština", rekao je Bečić.

Bečić je istakao da je crnogorska vlast mjesecima unazad, ne birajući sredstva, pokušala da destabilizuje lokalnu vlast u Budvi. ,,Krajnje maliciozno stvarana je vještačka atmosfera o tzv. krizi u Budvi, umjesto o pozitivnim efektima 20-mjesečnog rada budvanske uprave. To je samo potvrda da ponavljači iz Berana, na čelu sa Đukanovićem, ne mare za izbornu volju građana i da ne trpe različitost mišljenja i ideja, ali uzalud im je sve, jer su opet doživjeli dvostruki poraz", poručio je Bečić.

Na kraju, Bečić je saopštio da nakon vladine najave da će ponuditi crnogorske aerodrome na koncesiju, vjerovatno veoma brzo možemo očekivati ponovnu aktuelizaciju prodaje ključnog paketa Luke Bar. ,,Nalik Aerodromima Crne Gore i Luka Bar je profitabilno preduzeće koje svake godine povećava profit. Međutim, umjesto ulaganja i povećanja profita preduzeća, vjerujem da nas očekuje privatizacija ili koncesija, i to baš u trenucima kada država gradi autoput, od čije izgradnje upravo Luka Bar treba da ima direktan interes. Zaista, čudna logika zaštite javnog interesa", zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније