Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

31. 07. 2018. 07:04   >>  06:49 10

OCJENE PENTAGONA

Crna Gora važna za sigurnost regiona

Crna Gora je važan saradnik u obezbjeđivanju sigurnosti i igra značajnu ulogu u NATO-u i drugim globalnim operacijama, kazao je portparol Pentagona Erik Pahon.

Govoreći o nedavnim izjavama američkog predsjednika Donalda Trampa, koji je rekao da ne zna zašto bi SAD branile Crnu Goru u slučaju napada na nju, iz Pentagona kažu da su Sjedinjene Države veoma posvećene saradnji sa Crnom Gorom kao NATO saveznikom.

“Pentagon redovno komunicira sa crnogorskim zvaničnicima u vezi sa pitanjima odbrane. Sjedinjene Države i Crna Gora su posvećene NATO i saradnji kao saveznici. Crna Gora je važan saradnik u obezbjeđivanju sigurnosti i igra važnu ulogu u NATO -u i drugim globalnim operacijama. To što je vaša zemlja rasporedila 20 pripadnika oružanih snaga u Avganistanu je veliki uspjeh za svaku zemlju, Crna Gora je važan saradnik u obezbjeđivanju sigurnosti i igra važnu ulogu u NATO-u i drugim globalnim operacijama uključujući i postojeće članice NATO-a. To je dokaz crnogorske posvećenosti zajedničkim bezbjednosnim interesima sa Sjedinjenim Državama i NATO-om, i radujemo se nastavku tog odnosa”, rekao je Pahon za Pobjedu.

On je naveo i da je Pentagon jasno prepoznao crnogorsku posvećenost Alijansi, koja je, kako je kazao, iskazana 5. jula ove godine kada je crnogorski parlament donio odluku o slanju ukupno 40 vojnika u Avganistan i dva vojnika na Kosovo.

Iz Pentagona poručuju i da su SAD od početka podržavale želju Crne Gore da se pridruži NATO.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније