Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

30. 07. 2018. 12:06 >> 13:05
28

DF PREDAO ŽALBU

Knežević: Neću dobrovoljno u zatvor

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) predalo je danas žalbu Apelacionom sudu, povodom odluke Višeg suda da njihovog kolegu, Milana Kneževića, kazni sa dva mjeseca zatvora.

Knežević je inače saopštio da neće dozvoliti da kršenjem Ustava i Zakona dobrovoljno ode u zatvor.

Iz DF-a su danas, na konferenciji za novinare, saopštili da će ukoliko njihovu žalbu odbije Apelacioni Sud predati je Vrhovnom i Ustavnom.

"Nemam namjeru da se krijem i da kršenjem Ustava i Zakona dobrovoljno odem u Spuž, kako bih učinio ćef ministru pravde, Zoranu Pažinu i specijalnom državnom tužiocu, Milivoju Katniću i pokazao im da oni u Crnoj Gori mogu da rade šta hoće bez ikakvog otpora“, rekao je Knežević.

On smatra da se svaki građanin može naći u sličnoj situaciji.

"Svaki građanin može se naći u zatvoru u svojstvu svjedoka, a ne u svojstvu osumnjičenog“, rekao je Knežević.

On smatra da je odluka o njegovom odlasku u zatvor odraz lične mržnje Katnića prema DF-u, a da su korjeni sukoba upravo u parlamentu, tačnije tokom "epske" rasprave o izvještaju o radu tužilačkog savjeta.

"Ovo nije samo odbrana Miliana Kneževića, već odbrana Ustava, parlamentarizma i zakona“, naveo je Knežević.

Poslanik DF-a u parlamentu, Andrija Mandić, smatra da se pravosuđe u Crnoj Gori koristi za obračun režima sa opozicijom.

"To što se radi DF-u nije zabilježeno u Evropi, možda u Turskoj, tokom državnog udara“, kazao je Mandić.

On je naglasio da u Crnoj Gori nije bilo državnog udara, niti bilo kakvih sličnih aktivnosti opozicije. Poslanik DF-a, Branko Radulović, kazao je da očekuje da će situacija u vezi sa odlukom Višeg suda biti pojedinačan slučaj nedemokratske i neustavne odluke i da će prevagnuti na strani pravde.

"Apelacioni i Ustavni Sud su na ispitu“, smatra Radulović.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније