Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 07. 2018. 19:30 >> 19:42
4

NAKON UEHARE

Rajzing Rainke nova američka ambasadorka u Crnoj Gori

Nova ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori biće Džudi Rajzing Rainke, saopšteno je iz Bijele kuće.

Predsjednik SAD-a, Donald Tramp objavio je namjeru da imenuje nekoliko zvaničnika za važne pozicije u administraciji, uključujući i ambasadorku u Crnoj Gori.

Rainke, koja je rođena u Virdžiniji, radila je više od tri decenije u stranoj komercijalnoj službi, Odeljenja za trgovinu, kao strateg i zagovornik komercijalnih interesa SAD-a širom svijeta, sa akcentom na Evropu i Jugoistočnu Aziju.

Ona je, od 2013. do 2017. godine, bila zamjenica generalnog direktora Odjeljenja za trgovinu stranih komercijalnih poslova Ministarstva trgovine i kao pomoćnik sekretara i generalnog direktora skoro dvije godine. U toj ulozi rukovodila je programima i resursima od preko 250 miliona USD sa skoro 1,6 hiljada zaposlenih u SAD-u i više od 75 zemalja u inostranstvu.

Ona je radila u šest američkih misija u inostranstvu, uključujući i vođenje poslova strane trgovinske službe u Indiji, Filipinima i na Tajlandu.

Rainke je diplomirala na Smit koledžu i magistrirala javne poslove na Univerzitetu Prinston.

Rainke govori njemački, osnovni francuski, bahasa indonezijski i tajlandski jezik.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније