Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

26. 07. 2018. 13:35 >> 13:24
1

GVOZDENOVIĆ SMATRA

CG doprinosi stabilizaciji Zapadnog Balkana

Rezultati Crne Gore od obnove nezavisnosti učinili su da ona bude ne samo članica NATO-a i na pragu članstva u Evropsku uniju (EU), već i da kontinuirano doprinosi stabilizaciji Zapadnog Balkana, kazao je potpredsjednika Skupštine Branimir Gvozdenović.

Iz Skupštine je saopšteno da je delegacija poljske Grupe prijateljstva, na čelu sa predsjednikom Gžegožom Matusjakom boravila u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, od ponedjeljka na poziv Gvozdenovića, koji je predsjednik Grupe prijateljstva sa Parlamentom Poljske.

„Rezultati koje je Crna Gora postigla od obnove nezavisnosti učinili su da ona bude ne samo članica NATO saveza i na pragu članstva u Evropsku uniju (EU), već i da kontinuirano doprinosi stabilizaciji cijelog regiona Zapadnog Balkana“, kazao je Gvozdenović. 

Matusjak je kazao da je jačanje parlamentarne saradnje jedan od stubova bilateralnih odnosa i dodao da je Poljska snažno posvećena podršci Crne Gore na putu do njenog punopravnog članstva u EU, imajući u vidu njen dosadašnji napredak u pregovaračkom procesu i uspješno sprovođene reformskih procesa u državi. 

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i član Grupe prijateljstva Andrija Nikolić rekao je da je vanjska politika jedna od najuspješnijih državnih politika Crne Gore. 

Nikolić je kazao da je uvjeren da će Poljska nastaviti da pruža ekspertsku i tehničku pomoć kroz transfer iskustava i znanja kada su u pitanju integracioni procesi Crne Gore u EU.

On je dodao da očekuje da će Poljska i ostale članice EU znati da cijene pojedinačne napore i rezultate država pristupnica među kojima je Crna Gora lider u regionu, činjenicom na broj otvorenih pregovaračkih poglavlja.

Matusjak je pozvao Gvozdenovića i ostale članove Grupe prijateljstva da zvanično posjete Poljsku i time nastave intenziviranje saradnje na parlamentarnom nivou stvoriti stabilne temelje i kvalitetan preduslov za jačanje saradnje u oblasti ekonomije, energetike, turizma i kulture.

Sastancima su, kako je saopšteno, prisustvovali i aktivno učestvovali u njihovom radu i ostali članovi Grupe prijateljstva, poslanica Marta Šćepanović, poslanici Zvonko Vuković, Momčilo Martinović i Miloš Nikolić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније