Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

25. 07. 2018. 14:57 >> 15:29
59

MARKOVIĆ PORUČIO

"Neki bi izjavu Irineja da pretvore u sveopšti rat"

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković nazvao je neprihvatljivom i sramnom izjavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja, rekavši da Crna Gora neće koristiti još ružnije riječi i još prljaviji odgovor, već da će nastaviti da gradi dostojanstvo Crne Gore.

Marković je poručio i da Crna Gora neće revidirati odluku o članstvu u NATO-u, niti će povlačiti odluke o priznavanju država koje smo priznali, niti će Crnu Goru bilo ko i bilo čija izjava zaustaviti na putu evropske integracije i na odluci da Crnu Goru gradi na osnovama multietničnosti i multikonfesionalnosti.

„Ima onih koji bi tu izjavu da pretvore u sveopšti rat i sukob. Ovo nije trenutak da šaljemo još ružnije riječi i još prljaviji odgovor. Nastavićemo snažno da izgrađujemo dostojanstvo Crne Gore i njen ukupni državotvorni karakter. To se ne radi verbalnim polemikama i vraćanjem otrovnih strelica nego sistematičnim i odgovornim jačanjem institucija i povjerenjem u sopstvenu državu. Ovo nije prvi atak na Crnu Goru sa ove adrese. Nažalost, sa te adrese, umjesto da imamo poruke mira, suživota i pronalaženja dijaloga tamo gdje se razlikujemo i ne slažemo se šalju ružne poruke koje su politički osmišljene sa željom da se Crna Gora zaustavi na njenom putu demokratizacije, slobode i suverenosti. Mi smo na tom putu trajno", poručio je Marković.

Ona je dodao da Crna Gora neće revidirati odluku o članstvu u NATO-u, niti će povlačiti odluke o priznavanju država koje smo priznali

"Niti će nas bilo ko zaustaviti da Crnu Goru i dalje gradimo kao multietničku i multikonfesionalnu državu kao temelju njene vrijednosti i njenog postojanja. U tom smislu sam sada ubjeđeniji da zakon o vjerskim slobodama mora što prije biti stavljen na sto, ne da bismo se inatili sa nekim ili da bismo nekome odgovorili na njegovu lošu namjeru nego da bismo u društvu i to pitanje riješili", rekao je premijer na konferenciji za medije odgovarajući na pitanje Al Jazeera Balkans.

Dodao je da je siguran da će ova Vlada predložiti zakon o vjerskim slobodama.

"Tužilastvo može da odgovori izazovu"

Na pitanje novinara, da li je Crnoj Gori potreban tužilac poput Rumunke Laure Kovesi, premijer je kazao da je naš specijalni tužilac Milivoje Katnić veoma angažovan na suzbijanju kriminala i korupcije.

"U svakoj zemlji korupcija predstavlja prijetnju, a nemam dilemu da naše tužilastvo može da odgovori tom izazovu", kazao je Marković.

Пратите нас на

Коментари59

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније