Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

23. 07. 2018. 07:11   >>  06:56 8

BUGAJSKI

Putin "bombardovao" Trampa dezinformacijama o CG

Ruski presjednik Vladimir Putin je zasigurno "bombardovao" Trampa dezinformacijama o Crnoj Gori i drugim zemljama tokom zatvorenog samita u Helsinkiju. Od povratka u Vašington, američki predsjednik je dao brojne kontroverzne izjave koje su izazvale salve kritika, ocijenio je američki analitičar Januš Bugajski.

Podsjećamo, u intervjuu za Foks njuz Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju NATO.

Na konstataciju novinara da članstvo u Alijansi obavezuje članice da brane svaku zemlju koja je napadnuta i na pitanje - zašto bi njegov sin išao da brani, recimo, Crnu Goru – američki predsjednik je kazao da i on postavlja isto pitanje.

"Razumijem što me pitate. I ja sam se to pitao. Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivniji i čestitam - u trećem svjetskom ratu smo", kazao je Tramp.

Bugajski podsjeća da je pitanja presjedniku Trampu tokom intervjua Foks televiziji postavljao politički komentator za kojeg se zna da se protivi Alijansi i favorizuje Rusiju, ali ističe da ove izjave neće uticati na američku spoljnu politiku.

"Američka administracija ostaje posvećena odbrani svih NATO saveznika, a komentari Trumpa ne utiču na politiku. Tramp uživa u kontroverzi, ali je vjerovatno već zaboravio šta je rekao o Crnoj GorI", kaže Bugajski za Pobjedu.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније