Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Beta ]

21. 07. 2018. 09:05 >> 08:51

NAKON ESKALACIJE NASILJA

Hamas i Izrael dogovorili prekid vatre

Izrael i Hamas pristali su rano jutros na prekid vatre nakon eskalacije nasilja u kome su ubijena četiri Palestinca i jedan izraelski vojnik, rekao je portparol te islamske ekstremističke organizacije Favzi Barhum.

"Zahvaljujući naporima Egipta i Ujedinjenih nacija postigli smo dogovor da se vratimo stanju zatišja između (izraelskog) okupatora i palestinskih frakcija", naveo je Barhum u saopštenju, prenijele su agencije.

Za vrijeme sukoba ubijen je juče jedan izraelski vojnik duž granice Izraela i Gaze.

To je prvi vojnik ubijen tokom aktivne dužnosti od rata između izraelske vojske i Hamasa, koji vlada pojasom Gaze, 2014, saopštio je izraelski vojni portparol, prenijeli su izraelski mediji.

Četvorica Palestinaca su takođe ubijena u razmjeni vatre. Vojno krilo Hamasa Brigade Izadin al Kasam je potvrdilo da su trojica bili članovi organizacije.

Nakon te razmjene vatre Izrael je pokrenuo veliki napad iz vazduha na pojas Gaze u znak odmazde za pogibiju vojnika “ tokom incidenta” kraj palestinske enklave u kome je , kako se navodi, uništeno 60 meta Hamasa.

Vojska je rekla da je eliminisano oko 60 zgrada i infrastruktura, te da su umnogome umanjene vojne i komandne, kao i sposobnosti kontrole te organizacije koju Izrael smatra terorističkom.

To je drugi prekid vatre postignut između Izraela i Hamasa za nedjelju dana u vreme dok raste zabrinutost da bi mogao izbiti novi rat. Od 2008. Hamas i izraelska vojska su tri put ratovali.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније