Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

20. 07. 2018. 15:35   >>  15:20 22

VIŠI SUD ODLUČIO

Odbijen zahtjev za pritvor Kneževiću

Viši sud u Podgorici odbio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da kazni poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića zatvorskom kaznom od najviše dva mjeseca zbog odbijanja da svjedoči, nakon što je tvrdio da mu je jedan visokopozicionirani sudija tražio novac u zamjenu za oslobađajuću presudu u slučaju napada na policajca.

 

"Postupajući po predlogu, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici rješenjem je predlog odbio kao neosnovan. Protiv rješenja kojim je odbijen predlog za kažnjavanje, Specijalno državno tužilaštvo je izjavilo žalbu. U toku je postupak odlučivanja po žalbi", saopšteno je iz Višeg suda.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić saopštio je ranije danas da su u tom političkom savezu obaviješteni da je Specijalno tužilaštvo, prema istražnom sudiji Višeg suda, uputilo zahtjev da se Milanu Kneževiću odredi pritvor od dva mjeseca.

Takav zahtjev, pojasnio je Mandić u parlamentu, uslijedio je zbog ranijih izjava Kneževića da mu je jedan visokopozicionirani sudija tražio 10.000 eura, u zamjenu za ukidanje osuđujuće presude, kojom mu je dosuđena kazna zatvora zbog napada na policajca.

Iza izjave Kneževića stao je kompletan Demokratski front (DF).

"Imamo ista saznanja kao Knežević, tačnije da mu je ponuđeno da bi za novčani iznos od 10.000 eura sramotna kazna mogla biti poništena", pročitao je Mandić.

On je rekao da su sada svi poslanici u istoj poziciji kao Knežević.

Mandić je upozorio na moguće posljedice usljed zaoštravanja prilika u Crnoj Gori, zbog, kako je rekao, nastavka terora koji se vrši nad Demokratskim frontom (DF).

 

 


 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније