Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

20. 07. 2018. 10:27   >>  10:27 1

DRLJEVIĆ – ČERVENJAKOV

Podrška Bugarske na EU putu

Bugarska će nastaviti da snažno podržava evropski put Crne Gore, kako u političkom dijalogu, tako i kroz pružanje ekspertske pomoći u više pregovaračkih poglavlja, saopštio je ambasador Bugarske Mladen Červenjakov, tokom sastanka sa glavnim pregovaračem Aleksandrom Drljevićem.

Drljević je zahvalio Červenjakovu na konstruktivnoj saradnji o značajnoj podršci koju je Bugarska pružala i pruža ostvarenju ključnih vanjskopolitičkih ciljeva Crne Gore – članstvu u NATO i EU.

"U tom kontekstu je posebno potcrtao doprinos bugarskog predsjedavanja EU tokom kojeg je pitanje proširenja na Zapadni Balkan vraćeno među prioritete Unije, osnaženo prisustvo Unije u regionu i od strane najviših zvaničnika EU potvrđena evropska perspektiva ovog dijela Evrope", saopšteno je iz kabineta Glavnog pregovarača.

Ambasador Červenjakov je istakao zadovoljstvo što je tokom njegovog mandata Crna Gora ostvarila članstvo u NATO-u i postigla značajan napredak u pristupanju EU.

Poručio je da će Bugarska nastaviti da snažno podržava evropski put Crne Gore, kako u političkom dijalogu, tako i kroz pružanje ekspertske pomoći u više pregovaračkih poglavlja.

"Poručio je da je ga, kao iskrenog prijatelja Crne Gore, raduje što je za vrijeme njegovog mandata ostvaren ogroman napredak na svim poljima. Prenio je očekivanje da će dobar tempo u sprovođenju reformi i napredovanju prema EU biti nastavljen, te da će se Crna Gora u kratkom vremenskom periodu pridružiti evropskoj porodici", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније