Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

18. 07. 2018. 20:05 >> 22:19
5

RADIĆ ZA TVCG

Opasno precijeniti stavove Trampa, odbrana suština NATO-a

Bilo bi opasno analizirati i precijeniti stavove predsjednika SAD Donalda Trampa o Crnoj Gori, jer podiže nivo emotivne propagande, ali iza toga stoji racionalizacija situacije, ocijenio je za TVCG analitičar Aleksandar Radić. Predsjednik NVO Alfa centar Aleksandar Dedović smatra da Trampovu izjavu ne možemo posmatrati van onoga što je poručio na samitu u Briselu.

Radić je poručio da je međusobna odbrana  suština koalicije i bez toga NATO ne postoji, te da negiranje člana 5 znači da nema NATO-a.

Dedović je naglasio da NATO čini 29 članica, ne samo SAD.

"Na Samitu je potvrdio svoju riješenost da s NATO članicama dijeli sva prava i obaveze. Niti je predsejdnik Tramp američki narod, niti su SAD NATO savez. Tamo je 29 članica koje dijele iste principe, stavove, vrijednosti", kazao je Dedović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније