Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

18. 07. 2018. 19:51 >> 20:04
2

PAŽIN DF-U

"Niko se ne plaši vaših prijetnji"

Novi Sudski savjet ima legitimitet i legalitet, saopštio je ministar pravde Zoran Pažin u Skupštini.On je odgovarajući na poslanička pitanja pozvao opozicionare da pokažu odgovornost i da u dijalogu sa vlašću izaberu nove članove sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Crna Gora ima novi Sudski savjet, jer zakonom koji je nedavno izglasan u Parlamentu nije produžen mandat tom organu već njegovim članovima, kazao je Pažin odgovarajući na poslaničko pitanje da li aktuelni Sudski savjet ima legitimitet i legalitet.

“Nema nikakve dileme da imamo sada i legitimitet i legalitet u radu novog Sudskog savjeta, ali postoji i dalje ta potreba, na nju ukazuje i novi zakon na koji se pozivate da izaberemo nove članove Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika. I to ne može da uradi Vlada”, kazao je Pažin.

Zato je pozvao Parlament da to učini. Imao je posebno poruku za opozicione poslanike.

“Pokažite koperativnost, konstruktivnost i uđite u dijalog na tu temu. DPS, SD i bošnjačka stranka su otvorene za taj dijalog, a otvoren sam i ja lično”, poručio je Pažin.

U Demokratskom frontu smatraju da sa vlašću ne mogu razgovarati sve dok je, kako kažu, na snazi institucionalni progon njihovih poslanika.

“Kako ćemo da razgovaramo sa vama kad smo u stanju samoodbrane? Jer ste toliko podigli temperaturu, zaratili dodatno sa DF-om. Mi svi stojimo iza izjave Milana Kneževića i Nebojše Medojevića da nemate samo njih dvojicu nego nas 18 i čitav DF”, poručio je poslanik DF-a Predrag Bulatović.

Milan Knežević, iz DF-a, poručio je da nema te sile, koja će ga natjerati da ponovo ode u Skupž

“Ja razumijem vašu zabrinutost, ali da vam ukažem da bi u državama čiju ideološku matricu slijediti mnogo gore pošli nego pred crnogorskim institucijama, a te institucije klevećete. Niko se ne plaši vaših prijetnji. Okanite se prijetnji”, odgovorio je Pažin.

Nezainteresovanost opozicije za izbor članova Sudskog savjeta kažu u DPS-u najbolje oslikava i glavne motive povratka dijela opozicionara u parlament. Poslanici će i sjutra postavljati pitanja ministrima.

 

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније