Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

17. 07. 2018. 14:17 >> 14:04
8

ABAZOVIĆ SMATRA

Vlada i parlament ne žele reforme

Odugovlačenje rukovodstva Skupštine da pokrene inicijativu za stvaranje ad hoc radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva, pokazuje da oni ne žele promjene i reforme koje bi unaprijedile izborne procese, smatra lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

On je rekao da su URA i Demokrate predstavljajući svoj Plan izbornih reformi prije više od mjesec, uradile svoj dio posla i da su za taj dokument dobili podršku i visokih predstavnika Evropske unije (EU).

Abazović je agenciji Mina kazao da svima koji opstruiraju ovaj proces nije stalo do evropske integracije i poboljšanja u crnogorskom društvu.

"Odgovornost jasno adresirana na državni parlament i predsjednika tog doma Ivana Brajovića i one koji na sve načine žele da odugovlače. Jasno je da oni ne žele promjene i reforme koje bi unaprijedile izborne procese", ocijenio je Abazović.

On smatra da čelnici parlamenta na taj način potvrđuju tezu da su nelegitimno izabrani i da tu nelegitimnost žele da sačuvaju što je duže moguće.

"Drugi argument koji bi opravdao zbog čega se ne preuzimaju inicijative u pravcu stvaranju ad hoc parlamentarne grupe i započeo rad na temeljnim reformama nijesam čuo", istakao je Abazović.

On je kazao da je Plan izbornih reformi kompatibilan sa onim što bi trebalo da bude evropska agenda u Crnoj Gori u vezi sa stvaranjem boljih uslova za fer i demokratske izbore.

"Vlada i 'krnji' parlament ne žele reforme evropskog puta i da se suoče sa problemima crnogorskih građana. Ne žele transparentnost procesa i mi sada ne možemo ništa više da zahtijevamo, svoje smo uradili", kazao je Abazović.

On je rekao da će URA i Demokrate nastaviti međunarodne aktivnosti, i da dobijaju podršku za Plan izbornih reformi.

"Siguran sma da će u jednom trenutku pritisak međunarodne zajednice biti veći i da će vlast morati da sjedne za sto i suoči argumente o izbornom zakonodavstvu, izboru čalanova Savjeta Radio Televizije Crne Gore, Sudskog savjeta i medijskim slobodama", smatra Abazović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније