Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

17. 07. 2018. 11:00 >> 15:17
26

SJEDNICA SO BUDVA

Ivančević: Bićemo korektivni faktor vlasti

Skupština opštine Budva održala je prvu sjednicu u ovoj godini, čime je izbjegnuto uvođenje prinudne uprave u tom gradu. Kvorum vladajućoj koaliciji obezbijedila su tri odbornika Crnogorske. Oni su uoči sjednice potpisali sporazum o postizbornoj saradnji, po kojem između ostalog Crnogorskoj pripada mjesto potpredsjednika. U vlasti su zadovoljni što je izbjegnuta prinudna uprava, dok su u Crnogorskoj uvjereni da će novokonstituisana vladajuća koalicija upravljati gradom do kraja mandata. U sali je bio i nezavisni odbornik Stevan Džaković, dok sjednicu bojkotuju odbornici DPS-a i SD-a.

Potpisnici Sporazuma o postozbornoj saradnji vladajuće koalicije i Crnogorske između ostalog saglasili su se da izbjegavaju javno komentarisanje tema ali i učestvovanje u događajima koji bi mogli da povrijede nacionalna, etnička i vjerska prava građana Budve ali i Crne Gore. Obavezali su se da će raditi transparentno u punoj kordinaciji sa državnim institucijama, rukovodeći se načelima depolitizacije i profesionalizacije javne uprave. Do kraja mandata napraviće registar pokretne i nepokretne imovine, a radiće i na transformaciji turističke organizacije.

Lider Crnogorske Dragan Ivančević, kazao je da su predstavnici te stranke sa vladajućom koalicijom u Budvi potpisali sporazum o postizbornoj koalicionoj saradnji.

On je, na početku sjednice, saopštio da se nada da će sporazum funkcionisati do kraja mandata.

“Crnogorska će biti aktivan korektivni faktor, koji neće biti dio ove vlasti kao nijemi posmatrač”, poručio je Ivančević.

Nada se da će građani Budve od sporazuma imati korist. “Ako do toga ne dođe postoji i onaj drugi način da se raziđemo”, poručio je Ivančević i dodao da će Crnogorska ubuduće kritikovati vlast, u svim segmentima, ako se ne bude radilo dobro.

Ivančević je saopštio i da je zabrinuti za stanje u Budvi. On je kazao da je ove godine loše pripremljena sezona i da je cilj da se to ne ponovi. “Budva je jedno najniže vašarište”, kazao je Ivančević i dodao da su se gosti iz Budve preselili u Tivat.

Cilj Crnogorske je, kako navodi, da se kroz stabilno funkcionisanje dođe do boljeg života u Budvi. Ivančević je dodao, da ako njihovi ciljevi ne budu ispunjeni, aktuelna vlast neće imati njihovu podršku.

“Mi nijesmo ovo uradili da bi bili dio vlasti, već da grad bolje funkcioniše”, kazao je Ivančević i dodao da je cilj depolitizacija lokalne uprave.

“Želimo da damo doprinos jednom drugačijem upravljanju gradom”, zaključio je Ivančević.

Današnja sjednica je zakazana četiri dana uoči isteka Vladinog roka za uvođenje prinudne uprave.

Odbornik Stevan Džaković otkazao je podršku vladajućoj koaliciji, bojkotujući rad lokalnog parlamenta, zbog čega duže od pola godine nije bilo kvoruma za održavanja sjednice Skupštine.

Džaković je danas došao na sjednicu i saopštio da nema razlike između sadašnje i bivše vlasti, predvođene DPS-om.

Predsjednik Opštine Dragan Krapović je saopštio da u postojećem stanju nije bilo moguće uraditi više.

On je kazao i da danas situacija u Budvi nije gora nego što je bila u vrijeme prethodne vlasti. "Nijedan euro novog duga nije napravljen", kazao je Krapović. 

Odbornici su utvrdili dnevni red, a među tačkama o kojima će raspravljati je i Izvještaj o radu predsjednika opštine i lokalnih službi u prošloj godini. 

Crnogorska je danas objavila Sporazum o vršenju vlasti u opštini Budva sa koalicijom koja je na vlasti od kraja 2016.

 

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније