Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

16. 07. 2018. 09:52 >> 09:50
13

REAGOVANJE

LP: SPC zloupotrebljava vjeru

Borba za antifašističke vrijednosti i slobodno društvo stalni je izazov Crne Gore, a najavljeni skup Srpske pravoslavne crkve u Herceg Novom na kojem će se služiti parastos četničkom komandantu i ratnom zločincu Draži Mihailoviću, dokazuje da aveti prošlosti uvijek prijete otvorenom društvu, skladu, toleranciji i miru među građanima i državama, poručeno je iz Liberalne partije.

Liberalna partija osuđuje ovakve zloupotrebe religije i vjerskih običaja i objekata za propagiranje šovinističkih ideja i netrpeljivosti, što nije ni do sada nepoznata praksa pojedinih vjerskih velikodostojnika.

"Jasno je da je u pitanju nastavak provokativnog djelovanja SPC na čijem čelu u Crnoj Gori je mitropolit Amfilohije, koji često izaziva incidente i uznemirava vjekovni sklad i zajednički život svih ljudi u Crnoj Gori. Da i ovo nije ništa drugačije pokazuje činjenica da se ova vjerska služba služi za rusku carsku porodicu, a na volšeban i nejasan način se u istom događaju nameće i Mihajlović koji je pravosnazno osuđeni ratni zločinac i kolaborator", saopšteno je iz LP.

Uvjereni su da će i vrh SPC u Crnoj Gori, ipak imati razuma i ispred, kako navode, svojih stalnih političkih interesa, voditi računa o interesima građana, građanskog mira i sloge u državi.

"Crna Gora se mora oštrije suočiti sa problemom klerikalizma, političkog upliva vjerskih zajednica i konačno,ne okolisuci, zakonski regulisati ovaj problem i mjesto takvih organizacija, kao sekularna i građanska država", saopšteno je iz LP.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније