Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

13. 07. 2018. 09:14   >>  09:00

VUJOVIĆ ZAKAZAO

U utorak nastavak sjednice SO Budva

Predsjednik Skupštine Opštine Budva, Đorđije Vujović, zakazao je za utorak nastavak sjednice koja je do sada tri puta prekidana zbog nedostatka kvoruma, jer je sve izvjesnije da su vladajuća koalicija i Crnogorska postigli dogovor o konstituisanju vlasti.


Prema saznanjima Dana, ostalo je da bude riješeno pitanje Turističke organizacije Budva, odnosno ko će biti u upravljačkoj strukturi organizacije.

Iz vladajuće koalicije su potvrdili da je Vujović zakazao sjednicu za utorak i da će ovog puta biti kvoruma za održavanje.

Pregovori predstavnika vladajuće koalicije i Crnogorske u vezi ulaska opozicionih odbornika u vlast počeli su u srijedu i trebalo bi da budu završeni do održavanja sjednice.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima lista, Crnogorska je dobila mjesto potpredsjednika opštine i jedan sekretarijat.

Biće potpisan i programski dokument o budućim pravcima razvoja budvanske Opštine, kako bi se definisali koalicioni ciljevi u periodu do isteka mandata sadašnjoj vlasti.

Dogovoreno je i da Dragan Krapović iz Demokratske Crne Gore ostane na čelu Opštine, sve do kraja decembra ove godine, kada bi trebalo da ga naslijedi Marko Bato Carević iz Demokratskog fronta (DF).

Vlast u Budvi i Crnogorska sporazumjeli su se da tada bude obavljena rotacija na funkcijama, gdje bi Demokrate dobile mjesto predsjednika Skupštine Opštine, a Carević bi onda bio imenovan za prvog čovjeka Budve.

Vremena za dogovor budvanskih političkih subjekata sve je manje, odnosno rok ističe 21. jula, jer Vlada namjerava da uvede prinudnu upravu ukoliko sve ne bude riješeno, s obzirom na to da već šest mjeseci nema sjednica lokalne skupštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније