Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

10. 07. 2018. 17:35   >>  17:23 3

DEMOKRATE O ODLUCI ODT-a

"Logičan završetak sramne podmetačine"

Rješenje Osnovnog državnog tužilaštva da odbaci krivičnu prijavu protiv Alekse Bečića samo je logičan završetak sramne i monstruozne podmetačine koja je u susret lokalnim izborima organizovana od strane djelova DF-a i DPS-a, saopštila je Demokratska Crna Gora.

Podsjetimo, lider Demokratske Crne Gore neće biti krivično gonjen, jer je u slučaju krivične prijave za povredu moralnih prava autora i interpretatora protiv njega nastupila zastarjelost krivičnog gonjenja, konstatovalo je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

"Ovakav epilog je potvrdio i stav Tužilaštva od samog početka, jer podsjećamo da su ovlašćeni predstavnici Osnovnog državnog tužilaštva još 24. aprila ove godine saopštili da su “cijenili sadržinu navoda u medijima, ali da ne postoji osnovana sumnja da je izvršeno pomenuto krivično djelo”", saopštile su Demokrate.

Navode da je Aleksa Bečić, i tokom hajke kojoj je bio izložen u susret lokalnim izborima konkretnim dokazima koje je predstavio medijima, još tada razbio u paramparčad ovu, kako navode, udbašku podmetačinu, koja je obilovala morem falsifikata i najprljavijih podmetačina, od kojih je najupečatiljivije razobličavanje vezano za magistarski rad kontoverzne Mice Kozlik.

"Uostalom, to potvrđuje i državni tužilac koji je po našim saznanjima naveo u aktu da su oštećeni nepoznati, iz čega se da zaključiti da su oštećeni izmišljeni, odnosno da oštećenih nema, jer rad nije plagiran", piše u saopštenju.

Demokrate poručuju da je tokom cjelokupnog procesa Aleksa Bečić pokazao rijetko viđen nivo transparentnosti i savjesnosti.

"Odmah je poslao magistarski rad svim medijima u Crnoj Gori, predstavio konkretne dokaze i pozvao nadležne da se saglasno zakonu bave njegovim radom. Takođe, nakon podnošenja krivične prijave, Aleksa Bečić je u svojstvu građanina dao izjavu nadležnom tužiocu i tom prilikom mu priložio 45 dokaza koji jasno pokazuju političku pozadinu lažne i besmislene krivične prijave sačinjene u kabinetima pojedinih lidera DF-a i funkcionera DPS-a, odnosno da je magistarski rad urađen u skladu sa Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama koja su važila. Nakon izjave gospodina Bečića i prezentacije dokaza, nadležni tužilac je istog dana donio rješenje kojim je odbačena krivična prijava", navode iz Bečićeve partije.

Podsjećaju daje Aleksa Bečić bio uzoran student, da je osnovne i postdiplomske stuidje završio na Ekonomskom fakuletetu u Podgorici, da je tokom cjelokupnoig školovanja polagao oko 50-ak ispita kod različitih profesora iz zemlje i inostranstva, da nikad nije pao ispit, odnosno da je sve ispite dao u roku i školovanje završio sa prosječnom ocjenom 9,30. "Magistarski rad je branio javno u dupke punoj najvećoj dostupnoj sali i pred kamerama, a komisija je odbranu njegovog rada vrednovala sa ocjenom 10", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније