Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Anadolija; Objavio: I. P. ]

10. 07. 2018. 12:23 >> 12:11
3

MANS IZRAČUNAO

Poslanici u maju efektivno radili šest sati

Poslanici crnogorskog parlamenta proveli su u skupštinskim klupama u maju ukupno šest sati, što je za dva sata manje nego li što običan crnogorski radnik provede na poslu za jedan dan, podaci su Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

 

MANS je danas predstavio podatke o aktivnosti poslanika u periodu od novembra 2017. do jula ove godine. U praćenom periodu najaktivniji poslanik bio je Branko Radulović iz DF-a.

Danilo Kalezić iz MANS-a, kazao je da su u maju poslanici imali ukupno šest sati efektivnog rada.

"Ako to prevedemo u procente, oni su radili 3,45 odsto u odnosu na rad prosječnog građanina Crne Gore. Po nama je to porazna statistika", kazao je Kalezić na konferenciji za novinare.

U junu su poslanici radili nepunih osam radnih dana, što je 35 odsto rada prosječnog građanina Crne Gore.

Kada je u pitanju indeks aktivnosti poslanika, od novembra 2017. do jula 2018. godine, najaktivniji poslanik je Branko Radulović iz Demokratskog fronta. Slijede Branka Bošnjak, takođe iz DF-a, kao i nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović.

Iz redova vladajuće koalicije, najaktivniji su Andrija Popović iz Liberalne partije i Marta Šćepanović iz DPS-a.

"Najmanji indeks aktivnosti tokom ovog perioda ostvarili su Zvonko Vuković iz DPS-a, Nedžad Drešević iz Bošnjačke stranke i Džavid Šabović iz SDP-a. Ukupno 22 poslanika spada u neaktivne, 24 poslanika su srednje aktivna, 23 poslanika su aktivna, dok 12 poslanika bojkotuje rad parlamenta", kazao je Kalezić.

Najaktivniji poslanički klub je Socijaldemokrate-Liberalna partija.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније