Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

09. 07. 2018. 10:00 >> 09:51

DŽAKOVIĆ SAOPŠTIO

Ako je Bečić za otvorene liste, kriza u Budvi riješena

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Budva, Stevan Džaković, pozvao je lidera Demokrata Aleksu Bečića, da saopšti da li pod izmjenama izbornog zakonodavstva, u cilju stvaranja uslova za prve fer izbora, podrazumijeva obavezno uvođenje otvorenih listi.

"Neposredni, direktni izbor odbornika i poslanika, državljanima Crne Gore slijedi na osnovu Ustava Crne Gore. U slučaju da su Demokrate saglasne da bez neposrednih izbora – otvorenih izbornih lista, nema fer izbora i da izmjene izbornog zakonodavstva moraju omogućiti, najzad, da se ispoštuje Ustav i omogući biračima u Crnoj Gori da neposredno-direktno, po imenu i prezimenu biraju kandidate sa izbornih listi, i to javno saopšti gospodin Bečić, kriza vlasti, što se tiče mog prisustva sjednicama Skupštine, je riješena", saopštio je Džaković.

On smatra da DPS još ne shvata značaj neposredne demokratije za razvoj društva.

"I ne žele da mijenjaju izborni zakon, kojm se podkrada izborna volja državljana Crne Gore, a građani drže u ropstvu", rekao je Džaković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније