Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

08. 07. 2018. 14:45 >> 14:32

FILIPOVIĆ PORUČIO

Lokalna vlast kriva za krizu u Budvi

Isključivi krivac za krizu vlasti u Budvi su stranke koje čine političku većinu, smatra bivši potpredsjednik te opštine, Ljubomir Filipović.

„Imamo identičnu situaciju kao 2005. godine - svađa i netrpeljivost političkih partnera, nemanje ideje o tome gdje grad ide i kako treba da se razvija“, kazao je Filipović agenciji MINA.

Kako je naveo, oni se hvale finansijskom stabilnošću, a sa njom ništa ne rade.

„Sem što zapošljavaju članove partija i svojih porodica, a na svaku kritiku odgovaraju upoređivanjem sa prošlom vlašću, od koje nije teško biti manje kompromitovan“, dodao je Filipović.

Prema njegovim riječima, najpošteniji bi bili novi izbori uz dogovor o prelaznoj vlasti, koja bi učinila da se depolitizuje i profesionalizuje uprava bar na kratko.

„Ali ne znam koliko je to moguće u duboko klijentelističkon političkom sistemu“, dodao je Filipović.

Opozicija je, smatra on, drugi put u deset godina prokockala šansu da primjerom pokaže da su alternativa dosadašnjem načinu obavljanja javnih poslova.

„Usudiću se da kažem da je primjer haosa u Budvi jedan od glavnih uzroka kraha opozicije na svim izborima koji su uslijedili“, kazao je Filipović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније