Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

07. 07. 2018. 14:11   >>  13:59 39

DF REAGOVAO

Vojska CG nema šta da traži na Kosovu

Vojska Crne Gore nema šta da traži na području Kosova i tim činom njena vlast je izdala i obrukala Crnu Goru, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

Ministar odbrane Predrag Bošković kazao je ranije za Radio Crne Gore da je odluka Crne Gore da pošalje dva oficira u misiju KFOR na Kosovu ispravna i jedina moguća.

"Slučaj Boškovića je tipična priča o političkim, ideološkim i vojnim konvertitima, koji stalno, najmizernijim izjavama, moraju da se dokazuju šefovima, na raznim stranama, da su izdali svoja nekadašnja uvjerenja i da su spremni da služe", kazao je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

On je poručio da Vojska Crne Gore nema šta da traži "na području južne srpske pokrajine, u okviru okupacionih NATO snaga, i tim činom ova vlast je izdala i obrukala Crnu Goru".

"Nakon promjena, vlast DF-a će poništiti odluku o priznanju lažne države Kosovo i tako, kako i priliči, otpočeti proces moralne i duhovne obnove Crne Gore", kazao je Vučurović.

I poslanik DF-a Milun Zogović oštro je kritikovao Boškovićevu izjavu. Zogović je naveo da je nemoguće opravdati “izdajničke odluke, koje 85 procenata građana Crne Gore smatra najsramnijim u crnogorskoj istoriji”.

“Stvarnost je gospodine Boškoviću to što svi Crnogorci i Srbi znaju da je Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije, da takozvano Kosovo nije član Ujedinjenih nacija i da o statusu Kosmeta može jedino odlučivati zvanični Beograd, koliko god da se to ne sviđa vama i vašem mentoru Đukanoviću”, zaključio je Zogović.

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније