Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 07. 2018. 15:08   >>  14:57 1

MARKOVIĆ POŠI

Bili ste više od ambasadora – prijatelj Crne Gore

Vaš angažman je bio znatno više od protokolarnog i diplomatskog. Bili ste više od ambasadora. Mi to cijenimo i zato Vas vidimo kao prijatelja Crne Gore, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, mađarskom ambasadoru, Kristijanu Poši kojeg je primio u oproštajnu posjetu.

Kako je saopšteno iz Markovićevog kabineta, zahvalivši se na izvanrednom angažmanu premijer je konstatovao da je snažna i kontinuirana podrška Mađarske Crnoj Gori u toku našeg učlanjenja u NATO kao i u procesu naše evropske integracije u značajnoj mjeri i rezultat angažmana Ambasadora.

"Vaš angažman je bio znatno više od protokolarnog i diplomatskog. Bili ste više od ambasadora. Mi to cijenimo i zato Vas vidimo kao prijatelja Crne Gore", rekao je Marković.

Poša se zahvalio predsjedniku Vlade na povjerenju koje je Crna Gora ukazala Mađarskoj među ostalim i kao kontakt zemlji tokom naše integracije u NATO.

"Zato mi taj vaš uspjeh vidimo kao zajednički poduhvat. Kao što smo htjeli da vas što prije vidimo u NATO-u tako Mađarska želi da vidi Crnu Goru što prije i u Evropskoj uniji", rekao je Poša.

Na sastanku je konstatovano da su Mađarska i Crna Gora tokom petogodišnjeg mandata ambasadora Poše značajno unaprijedile odnose što će biti krunisano predstojećom zvaničnom posjetom premijera Viktora Orbana Crnoj Gori.

Marković i ambasador Poša konstatovali su da je Crna Gora danas daleko naprednija država nego što je to bila prije pet godina kao i da naša zemlja predstavlja odličan prostor za mađarske investitore.

"Treba samo otvoriti oči i vidjeti tu veliku razliku na bolje", kazao je Poša.

Na sastanku je bilo riječi i o konkretnim razvojnim projektima, posebno u Sjevernom regionu, koji će biti tema zvaničnih razgovora premijera Markovića i Orbana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније