Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

02. 07. 2018. 21:29 >> 21:37
16

VULIN CRNOJ GORI

"Slanje vojnika na Kosovo nije prijateljska odluka"

Odluka da Crna Gora svoje vojnike pošalje na Kosovo, ne kao podršku bezbjednosti Srba već nezavisnosti Kosova, ne može biti odluka koju će Srbija posmatrati kao prijateljsku, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je to kazao komentarišući raspravu u crnogorskom parlamentu o najavi slanja pripadnika naše vojske na Kosovo.

"Žalim što rukovodstvo Crne Gore uporno zaboravlja da na Kosovu i Metohiji postoji i Srbija i narod Srbije i interesi Srbije", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljali su danas o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju "Odlučna podrška" u Avganistanu, i dva štabna oficira u KFOR na Kosovu o čemu će glasati naknadno.

Dok u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) smatraju da angažovanje pripadnika crnogorske vojske u medunarodnoj misiji na Kosovu doprinosi očuvanju mira u regionu, iz opozicije tvrde da ta odluka nije dobra, niti korektna prema Srbiji i Srbima u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније