Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

02. 07. 2018. 07:02 >> 06:56
4

KOSOR POJASNILA

Put do EU težak i traži jake lidere

Bivša premijerka Hrvatske, Jadranka Kosor, za čijeg je mandata ta država završila pregovore sa EU, istakla je da je princip regate najbolje rješenje za prijem u Evropsku uniju, ali i najpravednije.

 

“Svaka država je specifična i dobro je da novo proširenje Evropske unije bude upravo na individualnom principu. Svaka država treba, dakle, samostalno 'odraditi posao', koji je suština pregovaračkog procesa sa EU, a to je da uradi sve što je potrebno da pokaže da je država vladavine prava, da poštuje ljudska prava i da ih štiti, i da to sve uspješno promoviše. Jer, to stalno ponavljam, na taj način promoviše sve ono što spada u evropske vrijednosti”, kazala je Kosor za Dnevne novine.

Ona je naglasila da put ka EU nije ni malo jednostavan i da država treba jake i dovoljno hrabre političare, kao i odlučne lidere koji istinski žive evropske vrijednosti i istinski ih zagovaraju.

“Narod u Crnoj Gori je izabrao svoje lidere, a uvijek je najbolji onaj koga narod izabere”, kazala je Kosor.

Bivša premijerka Hrvatske ističe da je pregovarački proces sa EU dug i težak, ali da se ne smije odustati.

Prema njenim riječima ne teba zaboraviti da su evropske vrijednosti i mir i stabilnost i da ljudi koji su na vlasti moraju te vrijednosti promovisati i dokazivati odlukama i političkim životom.

Članstvo u Evorpsku uniju je, prema njenim riječima, prirodni slijed za zemlje Zapadnog Balkana, koji donosi benefite.

Podsjetimo, pregovori Hrvatske sa EU trajali su 12 godina. Počeli su 2001. godine, Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније