Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R. [ Mina ]

29. 06. 2018. 18:34 >> 18:21

POTPISAN PROTOKOL

Saradnja Skupštine i Sabora

Predsjednici Odbora za evropske integracije crnogorske Skupštine i Odbora za evropske poslove Hrvatskog sabora, Adrijan Vuksanović i Domagoj Ivan Milošević, potpisali su danas u Zagrebu Protokol o saradnji.

Protokol, kako je objašnjeno, predviđa snažniji međuinstitucionalni dijalog i razmjenu informacija i stavova s ciljem zajedničkog djelovanja dva parlamenta na evropskom nivou, prenos stručnih iskustava iz procesa pristupanja EU i sprovođenja evropskog zakonodavstva, kao i promovisanje važnosti uloge nacionalnih parlamenata u procesu evropskih integracija.

Iz Skupštine je saopšteno da se delegacija crnogorskog Odbora danas susrela sa članicom Odbora za evropske poslove i nekadašnjom predsjednicom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju EU, Vesnom Pusić, koja je predstavila funkcionisanje nekadašnjeg radnog tijela zaduženog za kontrolu procesa pristupanja Hrvatske, te iskustva saradnje i komunikacije u pretpristupnom periodu.

Na sastanku je ocijenjeno da su politička koordinacija i dalji rad na informisanju građana i nakon pristupanja EU, veoma važni.

Delegaciju je primila i potpredsjednica Vlade i ministarka vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, Marija Pejčinović Burić, koja je rekla da dvije države imaju odlične bilateralne odnose i pozvala na jačanje privredne i energetske saradnje.

Vuksanović je zahvalio na podršci koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na putu ka EU i kazao da je važan napredak svake države na osnovu pojedinačnih zasluga.

Na sastanku je potvrđeno da će Hrvatska i dalje podržavati evropski put Crne Gore, kroz diplomatske napore i stručnu i tehničku pomoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније