Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

26. 06. 2018. 20:08   >>  19:56 1

DEMOKRATE ODGOVORILE

Naplata parkinga zbog turističke sezone

Nakon što je novski DPS optužio koaliciju na vlasti u Herceg Novom da je obmanula građane jer je uvela plaćanje parkinga nedjeljom, iz Opštinskog odbora Demokrata su poručili da je u toku turistička sezona u kojoj boravi 25 odsto više turista nego lani, pa se detaljnom analizom ukazala potreba za naplatom parkinga, prvenstveno zbog regulisanja saobraćaja i uspostavljanja reda.

"Koliko ste dušebrižni u službi zaštite standarda i zdravlja građanina, govori čuvena računica MONSTATA, da je za dnevnu potrošačku korpu dovoljno 2,06 eura po osobi ili ocjena šefa vaše partije da je gorivo u Crnoj Gori luksuz, što najbolje oslikava vašu bahatost. Nama spočitavati populizam i nedomaćinsko upravljanje je, poslije naprijed navedenog, najveća zamjena teza ikad izrečena u politici", saopštile su Demokrate.

Kako su kazali,  Parking servis, kao opštinsko preduzeće, je servis svih građana Herceg Novog, kao i turista, i potrebno je obezbijediti dostupnost svima da imaju mjesto za parkiranje.

"Dovoljno je da pogledate primjere drugih opština iz Crne Gore i regiona, u kojima se vrši naplata parkinga po znatno višim cijenama, nego što su kod nas, i tokom svih 24h tokom čitavog dana u sezoni. Podsjećamo vas da smo, kao lokalna vlast sa koalicionim partnerima, odgovorna prema svojim građanima, tokom zimske sezone: ukinuli naplatu parkinga od Novosadskog do Novljanke, na Autobuskoj stanici, Ribarskom do hotela `Palmon bay`, dijelu ulice Orjenskog bataljona. Takođe, od 16 sati građani su, u zimskoj sezoni, bili oslobođeni plaćanja od Parka Sv. Leopolda do Vile Margot, što je centralna saobraćajnica grada", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније