Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R. [ Mina ]

26. 06. 2018. 17:13   >>  16:59

ZATRAŽILI DA POPUNE MJESTA

Poslanici SDP-a i u skupštinskim Odborima

Poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) zatražili su da popune mjesta koja im pripadaju u Skupštinskim odborima, rekao je portparol te stranke Mirko Stanić.

On je kazao da su se poslanici SDP-a vratili u Skupštinu, prije svega, iz želje da doprinesu razrješenje duboke političke i institucionalne krize u kojoj se nalazi Crna Gora.

"Poslanici Krivokapić, Vuksanović, Konjević i Šabović mogu značajno doprijeti povratku konstruktivnih rasprava i u odbornima, kao što su već, nesumnjivo, doprijenijeli u plenumskom radu", kazao je Stanić agenciji MINA.

Na pitanje o rješenju za potpredsjednika Skupštine iz redova opozicije, Stanić je odgovorio da to mjesto nam ne pripada SDP-u po principima po kojima se dodjeljivalo opoziciji.

On je rekao da su skupštinski odbori, kad je Parlamentom rukovodio predsjednik Krivokapić bili jedno od centralnih mjesta suštinske kontrole izvršne vlasti kroz institute kontrolnih i konsultativnih saslušanja.

"Pojedina bitna pitanja, poput sumnjivih privatizacija, su razmatrana i kroz institut parlamentarnih istraga. Svega ovog u posljednih skoro dvije godine nije bilo uopšte", kazao je Stanić.

On je ocijenio da danas izborni procese i izborni dan ne predstavljaju noseće stubove demokratije, već potencijalnu opasnost po mir i bezbjednost građana Crne Gore.

"Upravo je jedan od suštinskih razloga za povratak Kluba poslanika SDP u Skupštinu Crne Gore je pokušaj donošenja novog izbornog zakonodavstva, kojim bi se omogućili fer i demokratski uslovi za sve učesnike u toj trci", rekao je Stanić.

On je naveo da će pored rada na donošenju novog izbornog zakonodavstva, poslanici SDP radom u odborima i delegacijama Skupštine u međunarodnim organizacijama, i dalje na plenumu, doprinositi kvalitetnijem životu građana.

"Već ove sedmice kroz predloge zakona o smanjenju akciza na gorivo, amandmansko djelovanje na zakona o zaradama kojim tražimo veće plate za zdravstvene radnike, zaključke na zakon o predsjedniku itd", najavio je Stanić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније