Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

25. 06. 2018. 15:37 >> 15:24
1

ĐUKANOVIĆ I EL MALKI

Veliki prostor za poboljšanje saradnje s Marokom

Crna Gora i Maroko imaju tradiciju dobrih odnosa još iz doba bivše Jugoslavije, ocijenio je predsjednik Milo Đukanović, navodeći da pored dinamične parlamentarne trebalo bi unaprijediti i saradnja između dvije vlade, naročito u oblasti turizma, poljoprivrede i pomorske industrije.

 

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, primio predsjednika Predstavničkog doma Kraljevine Maroko Habiba El Malkija, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

"Prva posjeta nekog marokanskog zvaničnika Crnoj Gori biće podsticaj za pripremu više međudržavnih sporazuma, koji će biti temelj za konkretizovanje zajedničkih projekata, kao najoptimalnijih modela saradnje", ocijenio je Đukanović.

El Malki je naveo da je počastvovan prijemom i prilikom da prenese čestitke kralja Maroka Đukanoviću povodom stupanja na predsjedničku funkciju.

"Istovremeno, čestitao je Crnoj Gori i njenim građanima na prijemu u NATO i uspješnom putu integracije u EU, i informisao o marokanskom iskustvu u saradnji sa EU, koja je dodatno aktuelizovana u toku migrantske krize", navodi se u saopštenju.

El Malki je istakao da su Crna Gora i Maroko zemlje otvorenosti, tolerancije, dijaloga i mira, i u tom kontekstu posebno ukazao na ulogu koju Crna Gora ima u regionu, kao faktor stabilnosti i evropske perspektive.

Đukanović je ponovio  i u razgovoru sa marokanskim zvaničnikom da je Crna Gora posvećena promociji evropskih vrijednost i unapređenju demokratskog i ekonomskog razvoja.

"Predsjednik je pozdravio i organizovanje “Dana marokanske kulture u Crnoj Gori” kao dobru inicijativu za upoznavanje dva naroda", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније