Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

24. 06. 2018. 16:27   >>  16:40 4

EL MALIKI SJUTRA U PG

Prvi marokanski državnik u posjeti CG

Predsjednik Predstavničkog doma Maroka, Habib El Malki boraviće sjutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

To je prva zvanična posjeta marokanskog državnika Crnoj Gori.

Maroko je među prvim državama koja je priznala Crnu Goru.

“Maroko ima Napredni status sa Evropskom unijom (EU), dok sa NATO-om uspješno sarađuje u okviru Mediteranskog dijaloga”, saopšteno je iz Skupštine.

Navodi se da će Protokolom o parlamentarnoj saradnji između crnogorske Skupštine i Predstavničkog doma Maroka, biti stvorene osnove za jačanje parlamentrane dimenzije bilateralnih odnosa uključujući saradnju između radnih tijela, grupa prijateljstva i stručnih službi dva zakonodavna doma.

El Malki je član Akademije Maroka, profesor ekonomije na Univerzitetu Muhamed V, dobitnik Velike medalje frankofonije Francuske akademije i francuske Legije časti.

El Malki će se u Podgorici sastati sa premijerom Duškom Markovićem.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније