Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

24. 06. 2018. 08:11   >>  08:01 4

BRAJOVIĆ ISTIČE

Neozbiljno da planove opozicije saznajemo iz medija

Skupština i svi poslanici vladajuće koalicije spremni su da sa opozicionim kolegama otvore sva pitanja, ali u skupštinskom dijalogu, ponovio je predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović. Komentarišući zahtjeve Demokrata i Građanskog pokreta URA, čijim ispunjenjem uslovljavaju svoj povratak u parlament, Brajović je kazao da je neozbiljno da se o planovima i predlozima dijela opozicije poslanici upoznaju putem medija ili međunarodnih institucija.

U razgovoru za Pobjedu, Brajović je na pitanje da prokomentariše zahtjev Alekse Bečića i Dritana Abazovića za formiranje ad hoc radne grupe koja bi se bavila mnogim temama, ali i izbornim zakonodavsvom, rekao da je Skupština i bez opozicije uradila veliki posao, te da je, između ostalog, bila formirana radna grupa takođe ad hoc.

“Na osnovu preporuka ODIHR-a i uz njihovu ekspertsku podršku, izmijenili smo jedan broj zakona i unaprijedili izborni ambijent. Uprkos iskrenom pozivu, opozicija nije učestvovala u radu radne grupe, a takođe je onemogućila usvajanje Zakona o izboru poslanika i odbornika za koji je bila potrebna dvotrećinska većina”, istakao je Brajović.

Predsjednik Skupštine je, komentarišući prekid bojkota parlamenta od većine opozicionih poslanika, podsjetio da se veći dio opozicije vratio, te da je on upozoravao da će nepoštovanje građana biti kažnjeno na izborima.

“Što se i desilo. Koji god da su razlozi povratka, a reklo bi se da je on uzrokovan padom političkog rejtinga, kolege poslanici su dobrodošli. Iako Skupština radi u punom legitimitetu, puni sastav trebalo bi da doprinese daljem razvoju demokratizacije crnogorskog društva. Sve to pod uslovom da učešće u radu plenuma i radnih tijela bude konstruktivno. Jer, konstruktivna opozicija pomaže da predložena zakonska rješenja možda dobiju neki drugi aspekt, da usvojeni zakoni budu bolji od inicijalnih predloga, da unapređujemo parlamentarni dijalog o svim pitanjima od interesa za naše društvo”, zaključio je Brajović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније